The Phantom of the Opera Londen: Fenomenaal

The Phantom of the Opera Londen: Fenomenaal

Recensie van Dennis Swiers

Donderdag 28 juli zag ik in Londen de voorstelling: The Phantom of the Opera met in de hoofrol onze eigen Celinde Schoenmaker. Voor mij was het de eerste keer dat ik deze voorstelling zag en had mezelf ook niet helemaal in het verhaal verdiept. Ik ging er dus compleet blanco in.

De voorstelling gaat over Christine Daaé een een danseres in het ballet van de Franse opera. In het theater gebeuren al jaren vreemde dingen, die volgens de acteurs worden veroorzaak door het spook van de opera. Dit is ook de reden waarom de eigenaar het theater verkocht heeft. Carlotta is zangeres en de publiekstrekker voor de opera voorstellingen in dit theater. Tijdens de repetitie valt er een decorstuk waardoor Carlotta weigert verder te gaan. Christine wordt naar voren geschoven als vervangster en blijkt een groot talent te hebben. In het geheim heeft ze zanglessen gehad van het spook van de opera. In de tijden erna gebeuren er veel dingen in het theater. Wat uiteindelijk een spannende afloop krijgt.

Theater is Londen heeft altijd net iets extra’s door de bouw van de prachtige theaters. Zo ook in het Her Majesty’s theater in Londen. Zo een theater is meteen een aanvulling op de voorstelling. De voorstelling begint op een kaal toneel waar een veiling plaats vind. Daarna wordt het indrukwekkende Kroonluchter het theater in gehesen. Het decor van deze voorstelling is zeker indrukwekkend en heerlijke spooky. De muziek van deze voorstelling is prachtig en geeft meteen weer aan dat we tegenwoordig in Nederland een echt orkest missen.

De grote reden dat ik de voorstelling in Londen wilde zien was natuurlijk Celinde. Celinde is het bewijs dat Nederland een aantal grote musicalartiesten heeft. Celinde heeft een prachtige stem en zingt alle hoge noten zonder enige moeite. Ook een leek zal niet doorhebben dat ze Nederlands is, want ze beheerst de Engelse taal perfect. Als Phantom had ik Ben Forster, zijn stem past prachtig bij de zangpartijen van zijn rol en zijn acteerwerk was lekker griezelig. De rest van de cast was super inclusief het ensemble.

 

The Phantom of the Opera in Londen: Indrukwekkend en fenomenaal.

hart heelhart heelhart heelhart heel

hart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.