The New London Chorale (by Tom Parker) viert 40-jarig jubileum met een tour langs 12 Nederlandse theaters

The New London Chorale (by Tom Parker) viert 40-jarig jubileum met een tour langs 12 Nederlandse theaters

Goed nieuws voor de fans van Tom Parkers The New London Chorale: het populaire gezelschap is van 22 november tot en met 10 december exclusief in 12 Nederlandse theaters te zien om hun 40-jarig jubileum te vieren. Gepopulariseerde versies van bekende klassieke werken als The Young Messiah en The Young Wolfgang Amadeus Mozart worden gezongen door verschillende solisten, zoals Madeline Bell.

Sinds 1979 heeft de formatie The New London Chorale onder leiding van de inmiddels overleden producer en arrangeur Tom Parker grote successen gekend in binnen – en buitenland. Verschillende albums, zoals Christmas en Pirouette – door fluitiste Berdien Stenberg – werden bestsellers en ook de daaropvolgende concerten van de groep werden druk bezocht. Ook na het overlijden van producer- en arrangeur Tom Parker in 2013 bleef de groep onverminderd actief en traden ze onder andere op als hoofdact tijdens de drukbezochte Max Proms in Utrecht.

OPTREDENS DOOR O.A. MADELINE BELL

De groep heeft in hun 40-jarig bestaan diverse samenstellingen gekend. Bekende zangers en zangeressen als Vicky Brown, Madeline Bell en Katie Kissoon begonnen na het succes van The New London Chorale zelfs een succesvolle solocarrière. Tijdens deze serie jubileumconcerten kunnen de bezoekers optredens verwachten van de inmiddels 80-jarige zangeres Madeline Bell, nog altijd actief als soliste bij het Amsterdam Concertgebouw Jazzorkest. Zij maakt voor het eerst sinds de jaren 90 weer deel uit van de groep in verband met het 40-jarig jubileum. Naast Bell sluiten ook Gordon Neville, Lance Ellington en Marilyn Rae David aan bij het gezelschap. Zij worden tijdens het ten gehore brengen van successen als Unto us a child is born, Auld Lang Syne, Standing By en Stay with me till the morning begeleid door een 11-koppige band. Kortom: het wordt een avond vol muzikale- en vocale hoogtepunten.

De jubileumtour van The New London Chorale (by Tom Parker) reist van 22 november tot en met 10 december langs 12 theaters in Nederland. Kijk voor de volledige speellijst op de website https://www.ntk.nl/voorstelling/-the-new-london-chorale.

FOTO:©Ans van Heck

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.