The magic of Jeans; Heartbeat een waar feestje

The magic of Jeans; Heartbeat een waar feestje

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen maandagavond 7 oktober was de première van alweer de 29e editie van The magic of Jeans; Heartbeat. Dat de formule van Jeans werkt, bewijzen ze al 29 jaar. Vele bekende zangers, zangeressen en acteurs zijn ooit begonnen bij Jeans. Tony Neef, John Vooijs en Brigitte Nijman zijn hier voorbeelden van, maar ook uit recentere jaren zijn er toptalenten uit de productie voortgekomen. In The Lion King zaten maar liefst vier talenten die ooit in Jeans hebben gespeeld, Naidjim en Gaia speelden zelfs hoofdrollen.

Alle zangers en zangeressen zijn nieuw, wat bijzonder is, want in andere jaren stroomden er enkele castleden door naar het volgende jaar. Melany Sharon, Liesanne van Dongen, Lize van der Laan, Quincy Denzel, Victor Marinus, Amanda Simons, Guus Boswinkel en Falou Kasse, stonden te stralen of ze al jaren niets anders deden. Muzikaal leider Marnix Wetzer heeft duidelijk een nieuwe boost gegeven aan de overbekende theatershow. Ivo Chundro had als choreograaf de lat erg hoog gelegd, met strakke bewegingen die perfect pasten bij de muziek. Het tempo was erg hoog.

Zoals gewend komen er diverse medleys. Van de Carpenters en Elton John tot George Michael. Iedere zanger en zangeres krijgt zijn of haar shine momenten. Ze stralen een energie uit, die perfect past in deze theatershow. Of ze nu Nederlandstalig zingen of in het Engels, of ze nu ballads of
rock moeten zingen, alles staat als een huis. De dames klonken iets beter qua zang dan de mannen. Helaas hoorde je bij de mannen, hier en daar een erg valse noot, wat erg jammer was. De kleding dit jaar was echt over de top, dit heeft deze voorstelling niet nodig. Het was zelfs storend, de franjes en lappen onnodige stof.


Wat ik in deze versie wel erg miste, was het komische blok waar ik uitermate om kon lachen in de versies die ik eerder heb gezien. Een relaxmoment, tussen alle zang geweld. Hopelijk komt dit in de volgende versie weer terug.

Het is nog steeds een feestje, maar toch heb ik het gevoel dat de cast iets te onervaren is om deze voorstelling goed over te brengen. Misschien dat ze later in de tour hun draai hebben gevonden.
Voor meer informatie en de speellijst www.themagicofjeans.nl.

Share

2 thoughts on “The magic of Jeans; Heartbeat een waar feestje

  1. 11 oktober mochten mijn dochter en ik weer naar genieten van deze show. Het is ons jaarlijkse uitje geworden. Het was weer een leuke show alleen is de cast niet goed op elkaar ingespeeld en missen ze de ervaring in het theater. Verder hadden we het idee dat er op het budget behoorlijk beknibbeld was. Het decor stelde niets voor. Alleen een podium voor de band verder niks geen poespas en de kleding was ons inziens bij de kringloop gehaald en op het laatst nog even verknipt en vernaaid… Erg sober allemaal
    We hopen volgend jaar weer op een spetterend show.

  2. Ik heb nu 8 Jeans shows gezien (vanaf jeans 21) en heb van allemaal genoten. Maar Heartbeat vind ik tot nu toe de leukste ! Misschien komt het omdat ik ieder nummer letterlijk mee kon zingen, maar ook de choreografie en keuze van de nummers vond ik super.
    Het enige minpuntje vond ik eigenlijk de kleding, maar ik heb nu gezien dat ik niet de enige ben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.