The Kid Dynamite Story (8+) – Bijzondere muziektheatervoorstelling over WO II

The Kid Dynamite Story (8+) – Bijzondere muziektheatervoorstelling over WO II

The Kid Dynamite Story is een muziektheatervoorstelling voor families met kinderen in de leeftijd van 8 jaar en ouder. De voorstelling is gebaseerd op het verhaal van de Surinaamse musicus en tenorsaxofonist Kid Dynamite (1911–1963), die een markante rol speelde in de onverzettelijke jazzscene in bezet Rotterdam. Het verhaal laat zien dat de vervolging en discriminatie, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de sfeer bepaalden, vandaag de dag nog steeds herkenbare thema’s zijn.

De Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan komen steeds verder af te staan van jonge mensen. Hun grootouders hebben de oorlog vaak zelf niet meer meegemaakt. Er zijn veel kinderen wiens (groot)ouders pas ver na de oorlog naar Nederland zijn gekomen. Maar ook al is het meer dan zeventig jaar geleden dat Nederland werd bevrijd, de oorlogsverhalen spreken nog steeds tot de verbeelding.

Muziektheater is als geen andere discipline in staat om een verhaal intenser aan het publiek over te brengen. De makers van The Kid Dynamite Story willen de geschiedenis van Kid Dynamite tot leven brengen en kinderen ervan bewust maken dat wat zij op het nieuws zien ooit ook hier gebeurde: niet alleen om te herdenken, maar vooral ook om te overdenken.

The Kid Dynamite Story speelt zich af in Werkplaats Walhalla, omgebouwd  tot de roemruchte club Belvédère, die in werkelijkheid een straat verder op Katendrecht, in Rotterdam, gelegen was. Het verhaal wordt gebracht door vijf jonge acteurs en speelt zich zowel in het nu af als in de jaren ’40 . De jazz muziek – gespeeld door een live-band – schalt vrolijk door de ruimte, maar daarachter schuilen angst, boosheid en verdriet. De persoonlijke verhalen van het huis en zijn bewoners komen tot leven, er wordt gezongen, gedanst, gelachen én gehuild.

The Kid Dynamite Story is een echte familievoorstelling en speelt, behalve speciaal voor de basisscholen, op de volgende data:

Data:                       6 april (première), 7, 14, 15, 21, 22, 28, 29 april & 4 mei

Tijden:                    za 19.30 uur, zo 14.30 uur

Prijs:                        € 14,50 en € 7,50 (t/m 12 jr)

Locatie:

Werkplaats Walhalla (voormalige Tolhuisschool)

Tolhuisstraat nr. 105

3072 LS Rotterdam

Meer informatie en kaartverkoop: theaterwalhalla.nl

The Kid Dynamite Story is een initiatief van Theater Walhalla directeur Harry-Jan Bus. Aan de voorstelling is een educatieproject verbonden, dat aangeboden wordt aan scholen in het basisonderwijs. Theater Walhalla produceert om de twee jaar een muziektheatervoorstelling rondom de herdenking van Wereldoorlog 2 en het thema Vrede & Vrijheid. In mei 2016 was dat de voorstelling Puin en Hoop over het bombardement van Rotterdam en in 2014 Lachen in Het Donker over het onderduikcabaret in WO2.

Regie: Hans Thissen

Script: Bram Klein

Spel: Gianni Noten, Zahra Ouajil

Spel (stage): Niek van der Deijl, Marnel de Rooij, Natasha Scheepers

Muziek: Bart Wijtman

Décor: AMC Fok

Licht: Paul van Laak

Techniek: Minne Servaas

Producent: Werkplaats Walhalla

Uitvoerende productie: Pacific Enterprises Unlimited

 Werkplaats Walhalla

Werkplaats Walhalla is een nieuw initiatief van Theater Walhalla. Dit nieuwe productiehuis met repetitieruimte annex theaterzaal is de plek waar talent zich kan ontwikkelen, Rotterdamse verhalen vertolkt zullen worden en waar jonge, maar ook gevestigde theatermakers werken in coproductie met Theater Walhalla en partners. Naast Theater Walhalla en Kantine Walhalla, is Walhalla hiermee vanaf 2018 een bijzondere ruimte rijker: één voor experiment, eerste stappen, kans op slagen en falen, creatieve processen en de ondersteuning daarvan.

Werkplaats Walhalla is gevestigd in de oude gymzaal van de Tolhuisschool op Katendrecht.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.