The Grand Final, is de echte finale!

The Grand Final, is de echte finale!

Tekst: Sabine Vercouteren

Dit weekend 5,6 en 7 mei is de musical Jesus Christ Superstar voor het aller laatst te zien in Rotterdam Ahoy. Met in de hoofdrol Ted Neeley. De wereldberoemde rockopera vertelt het verhaal over de laatste week uit het leven van Jezus, gezien door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas.

Jesus Christ Superstar is een aangrijpend verhaal dat nog steeds eigentijds is, met geweldige songs als I Don’t Know How To Love Him, Superstar en het fenomenale Gethsemane. Deze grootschalige Engelstalige productie van Jesus Chris Superstar wordt geregisseerd door de Italiaanse ster-regisseur Massimo Piparo en is geïnspireerd op de verfilming van Jesus Christ Superstar uit 1973, waarin Ted Neeley schitterde in de titelrol.
Afgelopen week liet hoofdrolspeler Ted Neeley al weten dat hij er ontzettend veel zin in had. “Toen we vorig jaar voor het eerst met Jesus Christ Superstar naar Nederland kwamen, wisten niet wat ons te wachten stond. Maar de reacties waren overdonderend en hartverwarmend.
Na weer een knallende voorstelling met veel licht effecten in de zaal, was er nog een aangrijpend mooi moment. Onze Nederlandse musicalster Carolina Dijkhuizen presenteerde The Grand Final. Waarbij eerst een ode aan Zanger/Acteur Carl Anderson werd gebracht, die in 2004 is overleden aan leukemie. Carl Anderson speelde de rol van Judas in de filmversie.
Daarna werden nog twee andere belangrijke mensen in het zonnetje gezet. Yvonne Elliman(65) en Barry Dennen(79). Na een mooi interview werd Barry gevraagd, om nog één keer het nummer Pilate’s Dream te zingen. Ondanks zijn leeftijd stond hij te stralen op het podium. Alsof hij nooit is weg geweest. Yvonne mocht door haar val van vorige week niet vliegen, maar wilde hierbij graag aanwezig zijn. Ook aan haar werd er gevraagd om voor de laatste keer het welbekende musicalhit I Don’t Know How To Love Him te zingen.
Als afsluiter kwam schrijver/songwriter Sir Tim Rice. Hij is met name bekend door het schrijven van liedteksten voor films en musicals waaronder Evita en Jesus Christ Superstar. Het was fijn om te zien wie de brein achter de productie van de liedjes zit.
En wie we vooral in deze show niet mogen vergeten is, de legendarische Ted Neeley. Wat deze man op 73 jarige leeftijd weet te bereiken is ongelofelijk. Zangtechnisch is hij nog steeds top en perst er met gemak alle hoge noten uit, waar hij dan ook terecht een staande ovatie voor ontvangt. Topprestatie! Hij is echt de Jezus voor alle mensen. Een groot voorbeeld. En hij neemt de liefde voor Nederlandse stroopwafels mee terug in zijn koffer..
Dit alles zorgde voor een legendarische en een adembenemende mooie show. The Grand Final, is dan ook een mooi eind op dit geweldige verhaal!!!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.