The Christmas Show; Een spetterend feelgood gebeuren

Recensie: Mieke Van Looy

In Nederland deden ze het ons al sinds enkele jaren voor. Na succesvolle edities in 2015, 2016 en 2017, besloot Deep Bridge om nu ook voor ons Vlaamse publiek een wervelende kerstshow te brengen.

Want wervelend, zo kan deze show zeker genoemd worden. Van begin tot einde word je betoverd door glitter and glam. Alle grote kerstklassiekers komen aan bod, van Stille Nacht tot Feliz Navidad, gebracht door een aantal grote Vlaamse stemmen.

Het verhaal gaat als volgt: De artiesten nemen de trein naar Winter Wonderland om de inwijding van de nieuwe slee van de kerstman mee te vieren. De oude is dringend aan vervanging toe, ze voldoet niet meer aan de nieuwe milieunormen.

Zingend en feestend komen ze toe in Winter Wonderland, alwaar ze door de burgemeester feestelijk ontvangen worden.

Plots verschijnt een orgelman, en krijgen we al zingend met een knarsende, walgelijke stem, een ongelukkige kerst en een lamlendig nieuwjaar gewenst. Door de jaloerse neef van de Kerstman, Claus Strofobi. Hij haat kerst. Daarom steelt hij de nieuwe slee, om het rondbrengen van cadeautjes, en daardoor ook kerst, te voorkomen.

Maar dat is buiten Katoo, haar oma (een grote fan van PP Michiels) en Rudolph, het rood neuzige rendier, gerekend! En ook buiten de kibbelende elfen.

Katoo, Rudolph en de kibbelende elfen,krijgen doorheen de voorstelling cadeaudozen met tips over waar ze de kerstslee kunnen terugvinden. Zo komen ze langs grote wereldsteden zoals New York, Parijs en Rio de Janeiro waar de Vlaamse artiesten die samen met de kerstslee verdwenen, optreden.

Sylvie de Bie, Ian Thomas, Wim Soutaer,Tine Oltmans, het zijn maar enkele van de namen die ons volledig in kerststemming brengen. De (onbekende) dame naast mij in de zaal en ikzelf, kelen luidkeels alle kerst hits mee. Gewoon, omdat het kan. En ook wel omdat we meegesleurd worden in de romantische magie van de kerstige meligheid.

Dé ster van de avond is absoluut de voormalige frontman van de Belgische topformatie Soulsister, Paul Michiels (70), die momenteel met zijn theatertour ‘Ageless’ in heel wat cultuurcentra te zien is. Wat een stem! De slotsong, die hij in een medley met zijn megahit ‘The way to your heart’ brengt, blaast ons van onze sokken. Zo puur en klaar… Ongelofelijk.

Daarnaast ook vermeldingswaardig, is musical- en operaster Hans Peter Janssens, (in 2019 met ‘Sweeney Todd’ in het Fakkeltheater te zien), die ondanks het feit dat hij doodziek was, onze harten toch verwarmde met zijn warme klanken.

Ad Van Dijk (een grote naam in de Nederlandse musicalwereld, bekend van o.m. ‘Cyrano’ en ‘Joe’,musicals van zijn hand), tekende voor de arrangementen.

Onze eigen, Vlaamse Mark Tijsmans (acteur, zanger en schrijver van jeugd- en kinderromans), ontfermde zich over het script en de regie.

Zoals elk mooi kerstverhaal, kent ook het deze een happy end. Claus Strofobi blijkt gewoon eenzaam te zijnen wordt door de oma van Katoo uitgenodigd. Meer nog, de 2 worden verliefd, en PP Michiels verdwijnt uit oma’s hoofd. De kerstslee komt terug naar zijn rechtmatige eigenaar: De Kerstman (die niemand meer of minder dan de Antwerpse burgemeester Bart De Wever blijkt te zijn.)

The Christmas Show in één zin samengevat? Een spetterend feelgood gebeuren,doorspekt van humor en vol verrassende wendingen.

Volgend jaar meer van dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.