The Bridges of Madison County debuteert op Musical Awards Gala

The Bridges of Madison County debuteert op Musical Awards Gala

De muziek van de Nederlandstalige versie van de musicalhit The Bridges of Madison County is op donderdag 12 januari voor het eerst te horen tijdens het Musical Awards Gala dat plaatsvindt in het Beatrix Theater in Utrecht en om 21.30 uur live wordt uitgezonden door AVROTROS op NPO1. Hoofdrolspelers Lone van Roosendaal en René van Kooten zingen tijdens de ceremonie het duet ‘Jij en ik in één seconde’ in een vertaling van Koen van Dijk. Het optreden wordt begeleid door een band onder leiding van Marco Braam.

Het is voor het eerst dat muziek uit de musical in Nederland te horen is. Het stuk is vanaf 2 juni 2017 exclusief te zien in theater Het Zonnehuis in Amsterdam. De met Tony Awards bekroonde musical The Bridges of Madison County is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller en de film met Clint Eastwood en Meryl Streep. Het verhaal vertelt over de korte maar hevige romance tussen de Italiaanse huismoeder Francesca (Van Roosendaal) en de ongebonden fotograaf Robert (Van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. Het script is van Pulitzer Prize-winnaar Marcia Norman (The Color Purple).

Componist Jason Robert Brown (The Last Five Years) wordt gezien als een van de belangrijkste musicalvernieuwers van de afgelopen tien jaar. The Bridges of Madison County is de opvolger van Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd, die de afgelopen zomers met veel succes in Het Zonnehuis te zien waren.

www.bridgesmusical.nl

Fotografie: Bob Bronshoff

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.