The Bridge van Phoenix – Vocals fenomenaal goed

The Bridge van Phoenix – Vocals fenomenaal goed

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay

Afgelopen donderdagavond mocht ik in het Zeeheldentheater in Den Haag de voorstelling The Bridge van Phoenix Vocals bijwonen.

Omdat ik al eerder bij het concert van Phoenix Vocals mocht zijn, waar ik al weggeblazen werd door de fantastische zang van de groep, was ik erg nieuwsgierig geworden naar deze voorstelling

Phoenix Vocals neemt je in de voorstelling The Bridge mee op een reis. “De Brug” als symbool voor het leven. Hoe kom je van een eiland naar het vasteland, of hoe maak je de stap van een dorp naar de grote stad? En ben je daar klaar voor?  Misschien is de stap van het verlaten van je ouderlijk huis al een hele wereldreis. Of moet je het verleden eerst een plek geven voordat je überhaupt naar de toekomst kan kijken?  En wat te denken van de vaak ogenschijnlijke onoverbrugbare verschillen tussen arm en rijk, oud en jong, geluk en ongeluk? Is het een brug te ver om van onderdrukking naar vrijheid te willen werken? En is er plaats voor zowel realiteit als ideaal? Can we bridge those gaps?  Wie de brug oversteekt, zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ze nemen je mee op deze innerlijke wereldreis van twijfels, keuzes, trots, lef en ontwikkeling. Je zit vanaf minuut één vol verbazing te kijken en te luisteren naar zangers die genieten en stralen, stuk voor stuk boordevol talent en onmeetbare energie. De staging is op het perfecte af, ieder krijgt zijn of haar moment om te stralen.De samenzang was pure magie. Alles staat onder begeleiding van een live orkest, wat zeker de voorstelling naar een hoger niveau tilt. Waar het licht bij het concert nog iets te donker was, was het licht nu echt fenomenaal goed. De zangers horen nou eenmaal in de spotlight te staan, dat verdienen ze echt enorm. De kleding was geïnspireerd op een zigeunerthema. De nummers zijn bekende en onbekende musicalnummers. Drukke nummers, maar ook rustige nummers vloeiden feilloos in elkaar over. Soms zat ik bijna ademloos te kijken en te luisteren, wat een talent stond daar op het podium.

Cast

Adrienne van Ruiten, Albert Buschgens, Alessandro Sposetti, Amanda den Herder, Anne Fockema Andreae, Cara Vrijmoed, David Mokveld, Dorine Heijltjes, Floor de Bruijn, Floor Mossink, Imie Nieuwland, Isabelle Draaijer, Jelle Gulmans, Johannes Eichwald, Joke Schwencke, Joop Schat, Justine Buijserd, Katelijne Hoogendoorn, Kelly de Bruin, Kyra Antoni, Lianne Rietdijk, Marsha Haneveld, Solveig van Wijngaarden, Steven Hulzebos, Suzanne Sanders, Tom Reinking

Artistieke Team

Richard FitzHugh: Muzikaal leider & arrangeur
Marleen van der Loo: Regisseur
Floor Bokkes: Choreograaf
Sven Ruggenberg: licht

Orkest

Clara San José Casajus: Violoncello
Herman Schutten: Gitaren
Hugo Loopik: Sopraansax, altsax, klarinet, basklarinet
Sebas van Vugt: Drums/Percussie
Richard FitzHugh: Keyboard 1 Simon Luijsterburg: Keyboard 2

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.