The Billy Joel Experience, een muzikale reis

The Billy Joel Experience, een muzikale reis

The Billy Joel Experience is bekend van het SBS6-programma The Tribute: Battle Of The Bands. De band staat onder leiding van de veelgeprezen Alexander Broussard, In de afgelopen 4 jaar stond zijn band op poppodia en in theaters door het hele land. In mei speelden ze nog voor een uitverkochte Ziggo Dome. Door het televisieprogramma kregen ze nog meer kansen en kregen ze een contract bij een nieuw impresariaat. Nu staat een heuse tournee in grote theaters door heel het land op het programma.

Vooraf aan de voorstelling introduceert Leo Blokhuis de band. Hij vertelt met passie over Billy Joel en legt ons uit waar het fenomeen coverband vandaan komt en hoe waardevol ze zijn voor het grote bereik van de muziek van bepaalde bands.

Voor de pauze horen we 12 nummers van de LP The Stranger uit 1977, aangevuld met leuke en interessante feiten. Het is gelijk een feest van herkenning. Je kan bijna niet stil zitten.

Na de pauze zijn de nummers gekozen door het publiek, het is een top tien. Hierdoor is er geen enkele voorstelling hetzelfde. De band heeft zo ongeveer 120 nummers van buiten geleerd. Ook zij weten pas op de avond zelf en heel kort van tevoren welke nummers er gekozen zijn. Je moet dus eigenlijk elke avond naar de voorstelling, want elke keer is er een andere setlist na de pauze.

Het is een eerbetoon aan Billy Joel, Alexander doet Billy dus niet na, maar vertolkt de nummers op respectvolle wijze. Hij weet de nummers met recht voor het origineel neer te zetten. Hij is een ontzettend goede, charismatische zanger. Welke stijl hij ook moet zingen, hij weet je te pakken met zijn performance.

Een goede live band, die perfect op elkaar is ingespeeld, is toch wel een geschenk. Saxofoonspel van Robbert Tuinhof is een genot om naar te luisteren. Freek Volkers speelt de sterren van de hemel op diverse gitaren. De drummer van dienst is Danny de Lauw, op bas speelt Marcello Briganti en achter de toetsen staat Dennis Servais. Deze drie hebben ieder een eigen inbreng, ook al staan ze wat op de achtergrond.

Billy Joel heeft ooit een nummer geschreven voor Barbra Streisand: “New York State of Mind”. Dit is echter een vrij onbekend weetje. Voor de première had de band Ariënne Groenewoud uitgenodigd om dit nummer ten gehore te brengen. Ik kan vertellen dat zij een dijk van een stem heeft.Doordat de band duidelijk plezier heeft op het podium en het publiek op sommige momenten mee laat doen zit de sfeer er goed in. Het is een waar feestje, waar stil zitten soms echt wel moeilijk is.

Voor meer informatie:

Voor meer informatie: https://www.billyjoelexperience.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.