‘The African Mamas The Soul of Christmas’: Een muzikale show vol Warmte en Kleur”

‘The African Mamas The Soul of Christmas’: Een muzikale show vol Warmte en Kleur”

Op 7 december 2023 vond de betoverende première plaats van “The African Mamas The Soul of Christmas” in Schouwburg Amstelveen. Deze muzikale show bracht niet alleen de tijdloze klanken van de Afrikaanse ziel terug, maar bracht ook een onmiskenbare dosis warmte en kleur in het publiek.

De voorstelling belicht op meeslepende wijze het Afro-Amerikaanse erfgoed, waarbij de toeschouwers worden meegenomen naar een tijdperk waarin inspirerende figuren als Rosa Parks en Dominee Martin Luther King de zwarte gemeenschap aanspoorden om hun Afrikaanse achtergrond te omarmen.

De show speelt zich af in verschillende fasen. Het begint bij de Stage door, waarna je een glimp opvangt van de kleedkamers. De finale vindt plaats in een nachtclubsetting. Deze variatie zorgt voor een boeiende en dynamische ervaring.

De energie spat werkelijk van het podium af, waardoor de avond een warme, kleurrijke gloed krijgt. Zelfs als je de taal niet begrijpt, wordt de boodschap overgebracht via de krachtige zang. Ook de korte uitleg bij sommige nummers draagt hieraan bij; bovendien worden ook enkele nummers gezongen in het Engels of een mix van beide talen.

De cast, bestaande uit getalenteerde artiesten Aveline Twala, Pamela Mpanza, Aphiwe Dumeko, Ayanda Bandla, Mapule Mathonsi, Ntsiki Ndzume, Nosipho Mtotoba en Sthe Nkosi, schittert. De regie is in handen van Vincent van de Elshout en de muzikale leiding van Gama Mathonsi.

Deze voorstelling is een viering van culturele diversiteit die je niet mag missen. “The African Mamas The Soul of Christmas” biedt een unieke en gedenkwaardige ervaring voor iedereen die houdt van een samensmelting van culturen en een warme, opbeurende avond.

“The African Mamas The Soul of Christmas” is nog tot begin januari 2024 te zien in het Theater kijk voor kaarten op www.dgtheater.nl/voorstelling/the-african-mamas-the-soul-of-christmas

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.