The African Mamas brengen The Soul of Christmas

The African Mamas brengen The Soul of Christmas

Een groots kleurrijk en muzikaal theaterfeest

Vanaf 6 december komen The African Mamas met hun fantastische en opzwepende voorstelling The Soul of Christmas een maand lang naar de Nederlandse theaters. Een hartverwarmend en muzikaal programma dat iedereen in beweging zal brengen. De zangeressen zorgen ervoor dat het publiek geniet van de kleurrijke en swingende muziek waardoor niemand op zijn stoel zal blijven zitten.

The African Mamas brengen de soul terug naar het Afrikaanse continent in een sfeervol kerstprogramma met muziek van Nina Simone, Aretha Franklin, Billy Holiday en tal van andere diva’s en grootheden uit de beginjaren van de soul. Aangevuld met prachtige harmonieën en Afrikaanse traditionals waar we The African Mamas van kennen.

Producent DG Theater is trots op deze productie. ‘Het bekende muziekgenre soul is voortgekomen uit het traditionele gospel. Het maakte Afro-Amerikanen trots op hun achtergrond. De legendarische zangeres Sister Rosetta Tharpe combineerde als eerste spirituele liederen met de elektrische gitaar, waardoor er een unieke verbinding tussen gospel en blues kwam. Er ontstond een magisch verbond waaruit de soul ontstond en wat muziek-diva’s als Nina Simone, Aretha Franklin, Martha Reeves en Donna Summer wereldberoemd maakte.

In de theatervoorstelling The Soul of Christmas, die de komende maand door heel Nederland reist, nemen The African Mamas het publiek mee naar hun continent waarbij zij de swingende Soul aanvullen met prachtige harmonieën en Afrikaanse traditionals waar The African Mamas bekend om staan.

De cast van The African Mamas bestaat uit Aveline Twala, Pamela Mpanza, Aphiwe Dumeko, Melo Mesejane, Mapule Mathonsi, Ntsiki Ndzume, Nosipho Mtotoba, Sthe Nkosi. De regie is in handen van Vincent van de Elshout, Gama Mathonsi heeft de muzikale leiding en de choreagrafie is van Aveline Twala.

Meer info: https://www.impactentertainment.nl/voorstelling/the_african_mamas-2324

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.