THE ADDAMS FAMILY COMPLEET

Kaartverkoop start woensdag 24 januari 2018 om 20.00 uur

TEC Entertainment maakt vandaag bekend dat de laatste familieleden van THE ADDAMS FAMILY zijn gevonden! Tony Neef, Marjolein Teepen, Martijn Vogel, Irene Kuiper en Raymond Paardekooper maken de macabere familie compleet, naast de eerder aangekondigde Pia Douwes en Johnny Kraaijkamp. De kaartverkoop voor THE ADDAMS FAMILY start a.s woensdag, 24 januari 2018, om 20.00 uur via www.theaddamsfamily.nl

Tony Neef speelt in THE ADDAMS FAMILY de rol van Fester, ooit opgegraven door zijn familie en sindsdien springlevend. Houdt van vissen en dynamietexplosies en kan volop genieten van een stevige hoofdpijn. Heeft het excentrieke vermogen om met zijn bizarre fysiek elektriciteit op te wekken, dus als hij een gloeilamp in zijn mond stopt, dan geeft die licht… Tony Neef brak door in 1996 met zijn hoofdrol in de musical Miss Saigon en speelde sindsdien in talloze musicals, onder andere in Beauty and the Beast en de titelrol in de musical Sonneveld.

Tweevoudig Musical Award winnares Marjolein Teepen zal de rol van dochter Wednesday Addams vertolken. Marjolein speelde in talloze musicals en was onlangs nog te zien in de musical Sweeney Todd. Wednesday Addams is de ultieme ‘Princess of Darkness’. Ze speelt met onthoofde poppen, is handig met de kruisboog en houdt ervan om haar broertje liefdevol te martelen. Voelt zich vooral op haar gemak in de donkere lichtdichte kerkers onder het huis.

Martijn Vogel is op dit moment te zien in de musical Was Getekend Annie M.G. Schmidt en speelt in THE ADDAMS FAMILY de rol van Pugsley Addams, Pugsley is er dol op gemarteld te worden, steelt graag verkeersborden, waarna hij zich in de bosjes verstopt en stilletjes geniet van het prachtige geluid van botsende auto’s. Maakt miniatuur guillotines, houdt van veelpotige spinnen en zijn troeteldier, de octopus Aristoteles.

Irene Kuiper is Oma Eudora en zij was tot voor kort op het toneel te zien als Edith Piaf in de door haar zelf geproduceerde muziektheatervoorstelling in In bed met Dietrich en Piaf. Oma Eudora woont al jaren lang op zolder bij de familie Addams. Niemand weet haar leeftijd, laat staan wiens moeder ze nou eigenlijk is. Worstelt graag met krokodillen en brouwt magische drankjes met allerlei ‘natuurlijke’ ingrediënten.

Raymond Paardekooper was de afgelopen twee jaar te zien in Soldaat van Oranje. Lurch is sinds mensenheugenis de butler van de Addams Family, is trots op zijn werk en ziet er altijd netjes gekleed uit. Speelt orgel en klavecimbel. De hand Thing is zijn allerbeste vriend en met haarbol Cousin It mag hij graag een potje klaverjassen.

Verhaal

De excentrieke Addams Family is springlevend! De gepassioneerde Gomez (Johnny Kraaijkamp) en zijn geliefde Morticia (Pia Douwes), hun duistere ‘schatjes’ Wednesday en Pugsley, Oom Fester (Tony Neef), Oma Eudora en uiteraard butler Lurch treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas, een gewone jonge man die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld. 

De muzikale komedie THE ADDAMS FAMILY is gebaseerd op de personages gecreëerd door Charles Addams. Muziek en songteksten zijn geschreven door Andrew Lippa, die ook de muziek en de teksten schreef voor de Broadway musical Big Fish, de muziek voor het Broadway toneelstuk The Farnsworth Invention en het script, muziek en teksten voor de Drama Desk prijswinnende musical The Wild Party. Marshall Brickman en Rick Elice schreven samen het script voor de meermaals bekroonde Broadway musical Jersey Boys. Marschall Brickman schreef verder samen met Woody Allen het script voor de films voor Sleeper, Annie Hall, Manhattan en Manhattan Murder Mystery en was hoofdschrijver voor The Tonight Show with Johnny Carson. Rick Elice’s toneelstuk, Peter and the Starcatcher, ontving negen nominaties en won in 2012 vijf Tony Awards.

Vorige maand werd bekend gemaakt dat het creatieve team van de nieuwe Nederlandse versie van THE ADDAMS FAMILY zal worden aangevoerd door regisseur Paul Eenens, choreograaf Stanley Burleson, vertaler/bewerker Jon van Eerd en West End musical director Dave Keech.

De nieuwe Nederlandse bewerking van THE ADDAMS FAMILY is in theaterseizoen 2018 – 2019 te zien in Schouwburg Hengelo, Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, Theater Orpheus Apeldoorn, World Forum Theater Den Haag, MartiniPlaza Groningen, Chassé Theater Breda, Parkstad Limburg Theater Heerlen, Schouwburg Amphion Doetinchem en RAI Theater Amsterdam.

De kaartverkoop voor de voorstellingen van THE ADDAMS FAMILY start op woensdag 24 januari 2018 om 20.00 uur via www.theaddamsfamily.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.