THE ADDAMS FAMILY BEGONNEN AAN REPETITIES

THE ADDAMS FAMILY BEGONNEN AAN REPETITIES

Grootste reizende musical vanaf November te zien in 9 theaters

De cast van de nieuwe Nederlandse versie van de Broadway hit-musical THE ADDAMS FAMILY is vandaag in Studio’s Aalsmeer begonnen met repetities. De première van de grootste reizende musical van het theaterseizoen staat gepland op zondag 2 december 2018 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De musical is tot en met 31 maart 2019 te zien in slechts negen theaters.

Regisseur Paul Eenens heeft veel zin in om aan de repetities te beginnen. “Na al die maanden van voorbereidingen, samen met het team, duik ik nu vijf intensieve weken lang de kerkers en catacomben, oftewel de repetitiestudio, in met de acteurs. Toen ik onze prachtige cast zo voor het eerst bij elkaar zag kon ik, net als zij, niet wachten om te beginnen. Eindelijk mogen we The Addams Family, hun aanverwanten, overige wezens en objecten tot leven gaan brengen. Niet normaal zo leuk!” 

Ook producent Marc Muller is enthousiast over de start van het repetitieproces. “We zijn al zo lang bezig met de voorbereidingen dat ik niet kan wachten om THE ADDAMS FAMILY nu eindelijk in het echt te leren kennen. Het creatieve team is al maanden bezig met de voorbereidingen en Jon van Eerd heeft een fantastische bewerking van het script gemaakt en nu gaan onze prachtige acteurs dat komische verhaal onder leiding van regisseur Paul Eenens en choreograaf Stanley Burleson eigen maken. Ik verheug me op een geweldige en spannende repetitieperiode.”

De cast van THE ADDAMS Family bestaat uit Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp, Tony Neef, Irene Kuiper, Marjolein Teepen, Martijn Vogel, Raymond Paardekooper, Mylène d’Anjou, Dick Cohen en Terence van der Loo, aangevuld met een ensemble en orkest. Het creatieve team wordt aangevoerd door regisseur Paul Eenens en bestaat verder uit Jon van Eerd (vertaling en bewerking), Stanley Burleson (choreografie), David Keech (muzikale leiding), Carla Janssen Höfelt (decorontwerp), Uri Rapaport (lichtontwerp), Jeroen Bas (geluidsontwerp), Eve Velthuijzen (kostuumontwerp) en Bobby Renooij (haar en make-up). De muzikale komedie THE ADDAMS FAMILY is gebaseerd op de personages gecreëerd door Charles Addams. Muziek en songteksten zijn geschreven door Andrew Lippa en het script werd geschreven door Marshall Brickman en Rick Elice.

Verhaal

De excentrieke Addams Family is springlevend! De gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia, hun kinderen Wednesday en Pugsley, Oom Fester, Oma Eudora en uiteraard butler Lurch treden uit de duisternis en verruilen hun bijzondere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday is volwassen geworden en draagt een groot geheim met zich mee: ze is verliefd op Lucas, een gewone jonge man die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een doodnormaal Hollands gezin! Ze deelt haar geheim alleen met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders Ellis en Henk Beineke worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld. 

THE ADDAMS FAMILY is vanaf 21 november 2018 te zien in Schouwburg Hengelo. De première staat gepland op zondag 2 december 2018 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en is daarna te zien in Theater Orpheus Apeldoorn, World Forum Theater Den Haag, MartiniPlaza Groningen, Chassé Theater Breda, Parkstad Limburg Theater Heerlen, Schouwburg Amphion Doetinchem en DeLaMar Amsterdam. Kaarten voor de voorstellingen van THE ADDAMS FAMILY zijn te koop via www.theaddamsfamily.nl

FOTO: ©Rudy Hellewegen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.