Thank you for the music: 20 jaar Mamma Mia!

Tekst: Jessica Uijttewaal

Het was een bijzondere dag in het Beatrix Theater in Utrecht op zaterdag 6 april. Sinds afgelopen september is het theater de thuisbasis voor de musical Mamma Mia. Deze middag speelde de cast alweer de 20oe voorstelling. Een feestje op zich, maar er was meer. Het was ook exact twintig jaar geleden dat de musical haar wereldpremière had. Op 6 april 1999 ging Mamma Mia in première in het Prins Edward Theatre in Londen. In Nederland was de musical voor het eerst te zien in 2003 en zes jaar later werd de voorstelling nogmaals gespeeld met een nieuwe cast. Op dit moment is dus de derde versie te zien. Het publiek blijft de musical en de tijdloze ABBA-muziek omarmen.

Twintig jaar de musical Mamma Mia en de 200e voorstelling van deze cast, maar zelfs dat was nog niet alles. De middag werd nog wat feestelijker met de première Kaj van der Voort in de rol van Sky. Hij neemt de rol tijdelijk over van Soy Kroon die momenteel afwezig is vanwege televisie-opnames. Voor Kaj niet de eerste keer dat hij op het musicaltoneel te zien is. In 2007 was hij te zien als de jonge Cis in de musical Ciske de Rat. Zelfs daarvoor deed hij al vocale ervaring op bij Kinderen voor Kinderen. Later werd hij bekend als lid van de band B-Brave.
Dat zijn vertolking van Sky vocaal dik in orde was, was dan ook geen grote verrassing. Ook acterend zet Kaj de rol prima neer. Op het acterende vlak is wellicht nog wat groei mogelijk, maar ook nu heeft het publiek een prima Sky op het toneel gezien. Zo’n première geeft ook vaak wel wat extra spanning en wat vaker de show spelen zal er waarschijnlijk voor zorgen dat hij nog iets ontspannener op het toneel zal staan.

Kortom, Kaj zet een goede Sky neer en is prima op zijn plek op het musicaltoneel. Daarnaast blijft Mamma Mia een feestje en een bezoekje aan het Beatrix Theater waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.