Terug in de tijd Simon &Garfunkel The Story

Terug in de tijd Simon &Garfunkel The Story

Recensie: Mariska Oosterhuis

Het publiek in het Stadstheater Zoetermeer werd op woensdagavond 22 februari meegenomen op een muzikale reis door de geschiedenis. De britse Sam O’Hanlon en Charles Blyth kruipen voor een avond in de huid van het Amerikaanse duo Simon & Garfunkel, om in woord en muziek hun verhaal te vertellen.

Alles komt voorbij in een paar uur tijd: van het eerste bescheiden hitje ‘Hey Schoolgirl’, ooit in 1957 uitgebracht onder de artiestennamen Tom&Jerrry, via ‘Sounds of Silence’ en ‘Hazy Shade of winter’ naar Mrs Robinson. En uiteraard ontbreekt ook het gevoelig gezongen Bridge over Troubled water niet, wat Charles Blyth op een staande ovatie van de zaal kwam te staan. De stemmen van O’Hanlon en Blyth passen mooi bij elkaar, maar zijn apart ook prima in staat om een nummer te dragen.

Het is niet alleen een avond gevuld met muziek, maar er komen ook oude beelden voorbij van Paul Simon en Art Garfunkel. Vaak zijn het geprojecteerde foto’s, soms ook beeld- en gedluidsopnames. Hierdoor ben je soms meer aan het kijken naar die beelden, dan dat je daadwerkelijk kijkt naar de artiesten. Op die momenten zorgt de muziek voor een mooie omlijsting van het beeld. Vergeet echter niet te kijken naar de bassist Leon Camfield, die zijn instrumenten bespeelt met een enthousiasme of zijn leven er van afhangt en volop lijkt te genieten van het optreden. Ook drummer Mat Swales en gitarist/toetsenis Adam Smith leveren prima werk.

Het laatste album was Bridge over Troubled Water (1970), waarvan een aantal nummers uiteraard ook ten gehore werden gebracht. O’Hanlon en Blyth eindigen de show met beelden van het concert in Central park in 1981 wat honderdduizenden mensen op de been bracht

Wellicht is het voor de oudere mensen een feest van herkenning, met muziek uit de jaren 60 en 70. Voor mij waren er slechts een paar bekende nummers bij maar dankzij de liveband en de projectie uit het verleden, heb ik toch een aardige indruk gekregen van de (misschien wel te) korte carrière van twee artiesten. Het is zeker de moeite waard om heen te gaan als je liefhebber bent van Simon&Garfunkel en zin hebt in een muzikale avond.

Gezien: Simon &Garfunkel the Story, Stadstheater Zoetermeer, 22 februari 2016
Nog te zien: Tot eind april door diverse theaters in Nederland.
Meer informatie: http://www.thesimonandgarfunkelstory.com/

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.