Terug in de tijd met Marleen van der Loo

Terug in de tijd met Marleen van der Loo

Tekst en Foto’s: Sabine Vercouteren

Een reis door het musicalleven van Marleen van der Loo. Op 3 april in het Midi Theater in Tilburg neemt ze je mee terug naar haar eerste stappen in de theaterwereld. Met een mooi nummer , geschreven door haar lieve broer Stijn van der Loo opent ze haar 25 jarige jubileumconcert. In een woonkamer sfeer maakt ze er een heerlijke informeel, grappige, ontroerend, met geweldige stemmen en gewoon een gezellige “vrienden onder elkaar” avond van! Naast een avond met gezelligheid, staan wij ook stil bij de ziekte van Alzheimer. De opbrengst gaat naar de stichting van Alzheimer.

Marleen heeft het verhaal zo gemaakt, dat ze het aan het dochter Liene vertelt. Ze vertelt over haar studentenleven met de Tante van Liene, het achtergrond koortje van Jeans met Tony Neef waarbij ze op komische wijze het nummer Bohemian Rhapsody van Queen zingen, Marleen natuurlijk 2e stem.

Dan zingen wij verder naar de eerste keer live op televisie, het moment van The Phantom. Vanwege gebrek aan geluid, wordt het een zeer grappige video. Met ondertiteling van Marleen. Jeroen Phaff met een zeer strakke broek, en nog haar op zijn hoofd.. Hier wordt luidruchtige om gelachen. Zowel het publiek als Jeroen zelf.. Na deze musical gaan we door naar Evita waar ze het beste vriendin Pia Douwes leerde kennen. Helaas door privé omstandigheden, bleef ze achter het gordijn in de coulissen. Met het welbekende nummer “Het leven is van mij” sloot ze deze musicaltijd af. Door naar Mamma Mia, Cats, Ciske de Rat. Na deze Nederlandse producties ging ze richting België, waar ze de rol van Teresita in Muerto speelde. Speciaal deze avond was haar Belgische vriendin Anne Mie Gils aanwezig. Samen zongen ze een musical uit deze geweldige mooie en meeslepende musical. Naast Ann Mie, waren ook castleden van de musical Chaplin aanwezig Goele de Raedt en Elke Buyle.

Als bijna afsluiter van de avond, zong Liene samen met haar vader Jeroen Phaff een nummer voor Marleen. Lekker swingen! Na dit nummer zong Jeroen “Among Angels”van Kate Bush. De echte afsluiter van deze fantastisch avond werd door de hele groep vrienden en Marleen gezongen.

Ik heb Marleen van der Loo op een zeer leuke en warme manier leren kennen op deze zeer bijzondere avond. En wat een mooie groep familie en vrienden heeft ze om zich heen.

Nog een nieuwtje; Binnenkort komt ze met haar eerste soloalbum geschreven door haar broer Stijn van der Loo (componist van o.a. ken je mij/Trijntje Oosterhuis).

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.