TED NEELEY TERUG IN JESUS CHRIST SUPERSTAR

TED NEELEY TERUG IN JESUS CHRIST SUPERSTAR

Extra voorstellingen in 2019 in Amsterdam en Den Haag

Ted Neeley keert in 2019 opnieuw terug in de legendarische titelrol van de rockopera Jesus Christ Superstar en zal in het kader van een Europese tournee, naast voorstellingen in Groningen en Breda, opnieuw te zien zijn in Amsterdam en Den Haag. De voorverkoop voor alle voorstellingen van Jesus Christ Superstar is vandaag van start gegaan.

Ted Neeley hoopt op donderdag 20 september aanstaande zijn 75e verjaardag te vieren. Ondanks deze respectabele leeftijd weet de acteur van geen ophouden. ,,Het is de rol van mijn leven”, aldus Neeley. Het woord pensioen staat dan ook niet in zijn woordenboek. De loopbaan van Ted Neeley is onlosmakelijk met Jesus Christ Superstar verbonden. Het Haarlemse bedrijf TEC Entertainment haalde de huidige versie van de rockopera in 2015 voor het eerst naar Nederland. De show van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice mocht rekenen op juichende reacties van zowel pers als publiek. Na een tournee en een overweldigende ‘Grand Final’ in Ahoy in 2017, kwam de voorstelling dit jaar opnieuw terug naar Nederland als onderdeel van een grote Europese tournee. Het overweldigende succes en de nog altijd grote vraag naar tickets, hebben ertoe geleid dat Jesus Christ Superstar nu opnieuw terug komt. In het voorjaar van 2019 is de voorstelling te zien in Groningen, Amsterdam, Den Haag en Breda. En Ted Neeley speelt wederom de hoofdrol. “Jesus Christ Superstar heeft hier in Nederland een groot vast publiek opgebouwd. Ik voel me perfect en ben gezond. Natuurlijk moet mijn stem goed blijven maar dat is gelukkig nog altijd het geval.” Neeley is enorm populair. Fans staan soms al uren voor aanvang bij de theaters om een glimp van hun idool op te vangen. ,,Het raakt me nog iedere keer. Het publiek voelt zich met Jesus Christ Superstar verbonden. Mensen hebben de voorstelling in hun hart gesloten. Dat is fantastisch om te zien en daarom is het zo fijn om in Nederland op te mogen treden. De populariteit van de show is dusdanig dat we proberen om van de optredens een jaarlijkse traditie te maken.

Wereldfaam

Ted Neeley is welhaast vergroeid met zijn rol. Jesus Christ Superstar is bepalend geweest voor zijn – overigens meer dan indrukwekkende – carrière. De rockopera zag het levenslicht in 1970 en Neeley is al vanaf de wereldpremières op Broadway er bij betrokken. De film, die in 1973 verscheen en waar hij de titelrol in speelde, was zijn grote doorbraak. De film was direct een hit en kreeg cult status. Daarmee was Neeley voorgoed met de rol van Jezus verbonden. ,,Dat heb ik nooit als een probleem ervaren”, zegt hij daar zelf over. ,,Ik heb heel veel aan deze rol te danken. Tot op de dag van vandaag.” Vanaf de jaren negentig speelde hij de titelrol meer dan 5.000 keer ook in verschillende theaterversies van Jesus Christ Superstar. Een hele generatie identificeert zich nog altijd met de sfeer en tijdsgeest die met de voorstelling verbonden is. ,,Zeker in Nederland merk je dat heel goed. Mensen kijken ernaar uit om zichzelf onder te dompelen in de wereld van Jesus Christ Superstar. Fans bezoeken de voorstelling niet zelden meerdere keren. Ik voel een sterke band met ons publiek.

Jesus Christ Superstar is 5 en 28 april 2019 te zien in achtereenvolgens in MartiniPlaza Groningen, AFAS Live in Amsterdam, World Forum Theater in Den Haag en het Chassé Theater in Breda. Tickets zijn verkrijgbaar via www.tec-entertainment.com

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.