TEC ENTERTAINMENT BRENGT THE ADDAMS FAMILY NAAR NEDERLAND

Paul Eenens, Stanley Burleson en Jon van Eerd leiden creatief team

 TEC Entertainment brengt in theaterseizoen 2018 – 2019 de Broadway hit-musical THE ADDAMS FAMILY naar Nederland in een geheel nieuwe, eigen productie. THE ADDAMS FAMILY, in de regie van Paul Eenens, choreografie van Stanley Burleson en vertaling en bewerking van Jon van Eerd, zal van November 2018 tot en met Maart 2019 in de grotere theaters van Nederland te zien zijn. De kaartverkoop voor THE ADDAMS FAMILY start in het voorjaar van 2018.

Het creatieve team van de nieuwe Nederlandse versie van THE ADDAMS FAMILY wordt aangevoerd door drie meervoudig bekroonde mannen met een indrukwekkende staat van dienst. De regie is in handen van Paul Eenens (Was Getekend Annie M.G. Schmidt, Ciske de Rat, Next To Normal), voor de choreografie tekent Stanley Burleson (From Sammy With Love, Sister Act, Miss Saigon) en  de vertaling en bewerking wordt verzorgd door Jon van Eerd (Harrie & Eva, Moeder Ik Wil Bij De Revue, La Cage Aux Folles). De muzikale komedie THE ADDAMS FAMILY, met script van Marshall Brickman en Rick Elice, de makers van de meermaals bekroonde musical Jersey Boys, en muziek en songteksten van Andrew Lippa, is gebaseerd op de personages gecreëerd door Charles Addams. De namen van de hoofdrolspelers, en de overige leden van het creatieve team, worden binnenkort  bekend gemaakt.

Verhaal

De excentrieke Addams Family is springlevend! De gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia, hun duistere ‘schatjes’ Wednesday en Pugsley, Oom Fester, Oma en uiteraard butler Lurch treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas, een gewone jonge man die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld. 

Andrew Lippa schreef de muziek en de teksten voor de Broadway musical Big Fish, de muziek voor het Broadway toneelstuk The Farnsworth Invention en het script, muziek en teksten voor de Drama Desk prijswinnende musical The Wild Party. Marshall Brickman schreef samen met Woody Allen het script voor de films voor Sleeper, Annie Hall, Manhattan en Manhattan Murder Mystery en was hoofdschrijver voor The Tonight Show with Johnny Carson. Rick Elice’s toneelstuk, Peter and the Starcatcher, ontving negen nominaties en won in 2012 vijf Tony Awards.

THE ADDAMS FAMILY ging op 8 april 2010 in het Lunt-Fontanne Theater op Broadway in première en was daar 722 voorstellingen te zien. Sindsdien is de musical onder andere opgevoerd in Brazilië,  Zweden, Australië, Argentinië, Finland, Peru, de Filipijnen, Italië, Mexico, Frankrijk, Duitsland en Groot Brittannië.

De nieuwe Nederlandse versie van THE ADDAMS FAMILY is in theaterseizoen 2018 – 2019 onder andere te zien in Schouwburg Hengelo, World Forum Theater in Den Haag en het RAI Theater in Amsterdam. De kaartverkoop voor de voorstellingen van THE ADDAMS FAMILY gaat in het voorjaar van 2018 van start.

www.tec-entertainment.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.