tch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest brengen Charles Dickens’ beroemde kerstverhaal in een unieke balletversie. 90% van alle kaarten zijn al uitverkocht!

tch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest brengen Charles Dickens’ beroemde kerstverhaal in een unieke balletversie. 90% van alle kaarten zijn al uitverkocht!

De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) en het Residentie Orkest komen samen om het beroemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens in een unieke balletversie te brengen in Amare, Den Haag. De voorstelling zal plaatsvinden op 25, 26, 28 en 29 december in Amare en is geschikt voor het hele gezin en internationaal publiek. Kaarten zijn nu verkrijgbaar, maar wees er snel bij want meer dan 90% van alle kaarten zijn al uitverkocht. 

DeDDDD en het Residentie Orkest geven dit ballet een unieke Haagse interpretatie, waarbij Den Haag en Scheveningen uit het begin van de vorige eeuw een belangrijke rol spelen. De feestelijke partituur van Carl Davis vermengt klassieke muziek met traditionele Christmas Carols. 

De voorstelling, die in 2019 voor het eerst te zien was en direct uitverkocht raakte, is sindsdien een begrip geworden in de kersttraditie van DeDDDD. DeDDDD heeft al een aantal succesvolle kerstvoorstellingen op haar naam staan, waaronder “De Notenkraker”, “Dancing in a Winter Wonderland” en “Alice in Winter Wonderland”. De terugkeer van “A Christmas Carol” belooft opnieuw een magische ervaring te worden voor het publiek.

“Het is echt leuk voor jong en oud. En de dansliefhebber wordt ook absoluut getrakteerd. Er zijn volksdans-elementen, er is moderne dans, maar ook klassiek ballet op het hoogste niveau” aldus artistiek leider en choreograaf Thom Stuart. “Je waant je echt in het Den Haag van 1930. De voorstelling geeft een heerlijk nostalgisch gevoel.”

Kaarten voor de voorstellingen zijn vanaf nu verkrijgbaar. Wees er snel bij, want net als in 2019 zal de voorstelling snel uitverkopen. De dans- en balletvoorstelling is geschikt voor zowel jonge (6+) als oudere bezoekers. De voorstelling is ook geschikt voor een internationaal publiek. Er zijn zowel matinee- als avondvoorstellingen beschikbaar.

Over A Christmas Carol

In “A Christmas Carol”, een hartverwarmend kerstverhaal van Charles Dickens, volgt het publiek Frederik Verreck (Scrooge), een bittere en egocentrische man die geen vrienden heeft. Op een koude kerstavond nemen drie geesten hem mee op reis om hem te laten zien wat zijn vreselijke manieren hem kosten. Door zijn verleden, heden en toekomst te bezoeken, leert Verreck de waarde van vriendschap en liefde, en leert hij om kerstmis te waarderen. 

Data: 25, 26, 28 en 29 december 2022

Locatie: Amare, Spuiplein 150, Den Haag

Choreografie: Rinus Sprong en Thom Stuart

Componist: Carl Davis

Muziek: Residentie Orkest

Dans: De Dutch Don’t Dance Division, ruim 80 dansers en zangers van 5 tot 70

Zang: 8 professionele zangers o.l.v. Rick Schoonbeek

Kostuums: Karisma Costumes

Naar het boek ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens.

KAARTEN: https://www.amare.nl/nl/agenda/1121/De_Dutch_Don%27t_Dance_Division_Residentie_Orkest_en_Amare/A_Christmas_Carol_6_ 

Foto: Menno van der Meer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.