Taxi Taxi zorgt gegarandeerd voor lachsalvo’s

Taxi Taxi zorgt gegarandeerd voor lachsalvo’s

Taxi Taxi, de bekende comedy uit 1983 van de bekende Britse toneelschrijver en acteur Ray Cooney, komt naar Nederland. Negen jaar lang was de voorstelling, bekend onder de naam Run for your wife te zien op het Londense West End. Dit succes bleef niet onopgemerkt. Producent De Komedie Compagnie brengt komend theaterseizoen de succesvolle klucht naar de Nederlandse theaters. De met Nederlanders en Vlamingen gemengde cast, bestaande uit onder andere Sander de Heer, Hymke de Vries, Bartho Braat en Arijan ‘Adje’ van Bavel, zoekt onderling de humoristische grenzen op en garandeert een avond vol hilariteit en de daarmee gepaarde lachsalvo’s.

Taxi Taxi is in Nederland eerder op de planken gebracht onder de titels Goede Buren en Kink in de Kabel. Dit keer krijgt Taxi Taxi een extra dimensie, want nog nooit werd dit verhaal gespeeld in combinatie met twee landen. Door Nederland en België als uitgangspunten te nemen, kunnen de kleine verschillen van beide culturen ook een rol spelen en dit geeft een extra push aan de humoristische klucht. Naast de reeds genoemde Nederlanders completeren Vlamingen Britt van der Borght, Dirk Lavrysen en Dirk van Vooren de cast.

De Komedie Compagnie heeft Taxi Taxi afgelopen seizoen al in een volledig Vlaamse versie met veel succes in België gespeeld. De goede recensies en enthousiaste reacties smaakten naar meer. Met het binnenhalen van een aantal Nederlandse acteurs kreeg het nieuwe avontuur snel vorm en kan de Komedie Compagnie zich wederom verheugen op een mooi Taxi Taxi seizoen in een vernederlandst jasje.

Taxi Taxi toert van 8 oktober tot en met 30 december 2014 door heel Nederland en beleeft haar première op 14 oktober 2014 in Nieuwegein.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.