Taxi Taxi, een avondje lachen!

Taxi Taxi, een avondje lachen!

Geschreven door: Dennis Swiers

Negen jaar lang was de voorstelling ‘Run for your Wife’ een grote hit op West End. De Komedie Compagnie brengt deze voorstelling, na een succesvolle tour in België vorig jaar, dit jaar naar Nederland met de titel Taxi Taxi.

Het verhaal.
De Nederlandse taxichauffeur John werkt dicht bij de grens van België en leidt al jaren een dubbel leven. John is namelijk getrouwd met 2 vrouwen, een Vlaamse waar hij mee in Vlaamse Baarle-Hertog woont en een Nederlandse vrouw waarmee hij in het Nederlandse Baarle-Nassau woont. Omdat hij als taxichauffeur onregelmatige tijden werkt, kan hij dit dubbelleven goed volhouden. Hij komt in de problemen wanneer hij met een hersenschudding in het ziekenhuis komt en de zijn vrouwen ongerust worden als hij niet thuiskomt. Doordat de vrouwen de politie inschakelen, duiken de Nederlandse en Vlaamse agent in zijn leven en komt John in een lastig parket. Hij probeert met hulp van zijn bovenbuurman Stan te redden wat er te redden valt. Maar is het nog wel te redden?

Taxi Taxi is een klucht waarbij natuurlijk alles mis gaat wat er mis kan gaan. Het decor bestaat uit 2 halve huizen, wat de 2 huizen van John zijn. De cast bestaat uit Sander de Heer, Bartho Braat, Hymke de Vries, Arijan van Bavel, Dirk van Vooren, Britt van der Borght en Dirk Lavrysen. De cast is half Nederlands en half Vlaams wat juist een extra dimensie aan de voorstelling geeft. Dirk van Vooren zet een ontzettend lachwekkende en maffe bovenbuurman neer en zorgt voor vele komische momenten. Arijan is vooral bekend als Adje, maar laat in deze rol zien dat hij meer dan alleen Adje is. De cast is verder al goed op elkaar ingespeeld en zorgt voor een heerlijke voorstelling. De voorstelling kijkt over het algemeen lekker weg, wel is de 1e akte soms een beetje langdradig.

Maar van een klucht kan je verwachten dat het een avondje lachen is, zo ook bij Taxi Taxi.

 

Taxi taxi is nog tot eind december te zien in de Nederlandse Theaters.

hart heelhart heelhart heelhart leeghart leeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.