Talking Hands – Poëtisch muziektheater met een handje absurdisme

Talking Hands – Poëtisch muziektheater met een handje absurdisme

Op zondag 23 januari 2022 gaat Talking Hands, de nieuwe jeugdtheatervoorstelling van Het Filiaal theatermakers, in première in Stadsschouwburg Utrecht (op za 22 jan is de try-out). Daarna toert de voorstelling langs theaters in Utrecht, Rotterdam, Haarlem en Gouda. Kijk op www.hetfiliaal.nl/agenda voor alle speeldata.

Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling met een veelzijdige cast. Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Haar Arabische klanken vloeien samen met de (elektronische) muziek van Gábor Tarján. De acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. En de tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT) is ook professioneel danser. Kortom: vijf mensen met hele verschillende achtergronden die samenwerken als vijf vingers aan één hand.

In deze inclusieve voorstelling wordt de gesproken tekst en liedtekst vertaald door een tolk NGT. Een tolk die niet aan de zijkant van het podium staat, maar al zingend, spelend en bewegend onderdeel uitmaakt van de cast.

Deze voorstelling is voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.  

Cast & Crew Monique Corvers

(tekst en regie), Ramses Graus (video), Gábor Tarján (compositie), Mauricio de Kok (spel, dans en tolk NGT), Jawa Manla (zang, ud), Ramses Graus (spel, video), Eileen Graham (spel, video), Gábor Tarján (spel, muziek), Eva Arends (object- en kostuumontwerp), Hiske de Goeje (Vormgeving), Sassan Saghar Yaghmai (bewegingscoach), Joost Giesken (techniek), Jeroen Hoekstra/Brian Dekker (video en geluid), Brian Verhagen (regie assistent)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.