Talita Angwarmasse in AIDA

Talita Angwarmasse in AIDA

Alternate voor rol Aida

Talita Angwarmasse is vanaf 17 september 2023 te zien in Disney’s AIDA. De veelzijdige musicalactrice gaat de hoofdrol van Aida naast hoofdrolspeelster Gaia Aikman spelen. Talita speelde in 2001 ook al in AIDA in het ensemble en als understudy voor de rol van Amneris. ‘Het publiek raken is het mooiste dat er is en daarom ben ik zo blij dat ik opnieuw in AIDA ga spelen,’ laat Talita weten.

In de musicalwereld wordt Talita Angwarmasse al jaren gezien als een groot talent. In 2007 en 2009 werd ze genomineerd voor een Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol in Fame en Footloose. In de jaren daarna werkte ze veel in Duitsland en Spanje. In 2017 keerde ze terug naar Nederland voor de musical Bodyguard als alternate voor de rol van Rachel Marron, de rol die ze ook speelde in de laatste versie van The Bodyguard die afgelopen maanden te zien was in het Beatrix Theater in Utrecht.

‘Talita is een enorm veelzijdige actrice die én veel talent heeft én keihard werkt,’ laat Walter Drenth, Managing Director van Stage Entertainment Nederland weten. ‘Daardoor kan zij zich in korte tijd een rol eigen maken. Een talent dat niet iedereen heeft. We zijn verheugd dat Talita naast Gaia Aikman als Aida te zien zal zijn.’

Disney’s AIDA is sinds april te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen en vertelt het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie, die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.  

De met Grammy en Tony Awards bekroonde muziek in AIDA behoort tot de meest iconische uit de musicalhistorie. De samenwerking tussen Elton John en Tim Rice, die zich lieten inspireren door de gelijknamige opera uit 1871 van de grote Italiaanse componist Giuseppe Verdi, leidde tot nummers als: ‘Ergens in de sterren’, ‘Te ver gegaan’, ‘Gezegend Nubië’, ‘Vergeet hem’.

Het nieuwe script van AIDA is geschreven door David Henry Hwang (oorspronkelijk script: David Henry Hwang, Linda Woolverton en Robert Falls) en geregisseerd door Schele Williams, met choreografie van Darrell Grand Moultrie, decors en kostuums van ontwerper Bob Crowley, lichtontwerp door Natasha Katz en geluidsontwerp van Tony Gayle. Het muzikale team wordt geleid door muzikaal supervisor Clement Ishmael, met vocale- en co-additionele muziekarrangementen van Michael McElroy, orkestraties van Jim Abbott en dans- en co-additionele muziekarrangementen van Zane Mark.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.