Talent en Passie in de Spotlights bij De Eindejaarsvoorstelling “Inside Out” van de MusicAllFactory Volwassen (Deel 2 ”Out”)

Talent en Passie in de Spotlights bij De Eindejaarsvoorstelling “Inside Out” van de MusicAllFactory Volwassen (Deel 2 ”Out”)

De MusicAllFactory in Tilburg, ook wel bekend als de MAF, is de enige professionele deeltijdopleiding Musicaltheater in Nederland. Onder leiding van gespecialiseerde docenten en in samenwerking met zeer gemotiveerde medestudenten ontwikkelen studenten hier hun talenten tot een professioneel niveau. Deze opleiding, die veel zelfstudie vereist, vraagt om inspanning, zelfdiscipline en een ware passie voor het musicalvak. Dit harde werk werpt zijn vruchten af: vele MAF-studenten hebben inmiddels hun weg naar het professionele musicalpodium gevonden. Elk jaar sluiten de studenten hun opleiding af met een indrukwekkende eindejaarsvoorstelling.

De MAF Volwassenen speelde dit jaar hun eindejaarsvoorstelling “Inside Out”. Net als elk jaar bij de eindejaarsvoorstelling van de MAF Volwassenen bestond de voorstelling uit twee delen: ‘Inside’ en ‘Out’. Deze verdeling zorgde ervoor dat het publiek op één avond van twee verschillende producties kon genieten. Wij hadden het genoegen om de voorstelling “Inside Out” bij te wonen en er een fotoreportage van te maken. De fotoreportage van “Inside” hebben we al gehad; nu is het tijd voor voorstelling 2, “Out”.

Na de vernietigende recensies van hun nieuwe voorstelling besluiten een paar narcistische Broadway-sterren hun imago een boost te geven door zich op een goed doel te storten. Online vinden ze een artikel over een lesbisch meisje dat haar vriendin als date mee wilde nemen naar het schoolfeest. Conservatieve, homofobe ouders hebben daar een stokje voor gestoken, waardoor het hele feest uiteindelijk niet doorgaat. Met het plan om hun bemoeienissen als pr-stunt te gebruiken, reizen de sterren af naar de provinciestad Indiana, waar ze niet alleen in conflict komen met de lokale bevolking, maar vooral met zichzelf.

Rolverdeling:

  • Emma Nolan – Ellen Fierens (4e jaars)
  • Alyssa Green – Sterre Bours (4e jaars)
  • Dee Dee Allen – Carmen Koster (4e jaars)
  • Barry Glickman – Niek de Laat (3e jaars)
  • Angie Dickinson – Jasmijn Boerema (3e jaars)
  • Trent Oliver – Rik Hendrickx (2e jaars)
  • Tom Hawkins – Noah Vermeeren (1e jaars)
  • Mevrouw Green – Chris Hillen (alumna)

Ensemble: Milan Adegeest, Guus Cappon, Eline Dierkx, Romée Kuijten, Thom de Maat, Déjan Tromp, Juliët Visser Hanna Boddé, Mara Bellens, Bradley Braafhart, Koosje Bunnik, Gabriella Collavo, Charlotte de Jong, Thijme Lee, Lotte Prins, Fabiënne Sandee, Daisy Verschoor

De regie van de voorstelling was in handen van André studeerde in 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (Muziektheater) en volgde regietraining aan de Academie voor Theater. Uitvoerend was hij onder andere te zien in ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘Ciske de Rat’ (Stage Entertainment). Op dit moment is hij werkzaam als resident director park entertainment voor de Efteling en is daarnaast regisseur, vertaler en docent drama.

De talenten van alle studenten stonden centraal in deze voorstelling, en dat was voor het publiek, dat de zaal volledig vulde, een waar genot om te zien. De combinatie van dans, spel en zang werd op hoog niveau gepresenteerd. Het decor was eenvoudig, maar dit deed niets af aan de kracht en impact van de voorstelling. Integendeel, het minimalistische decor benadrukte de indrukwekkende prestaties van de studenten.

De MusicAllFactory biedt zowel voor volwassenen (18-26 jaar) als jongeren (14-18 jaar) een professionele deeltijdopleiding Musicaltheater. Met slechts één lesdag per week vraagt de opleiding veel zelfstudie en toewijding. De jaarlijkse eindejaarsvoorstellingen, zoals ‘Inside Out’, zijn het bewijs van de hoge kwaliteit van deze opleiding en de toewijding van de studenten en docenten.

Voor meer informatie over de MusicAllFactory en hun opleidingen, bezoek factorium.nl/musicallfactory.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.