Talent en Passie in de Spotlights bij De Eindejaarsvoorstelling “Inside Out” van de MusicAllFactory Volwassen (Deel 1 ”Inside”)

Talent en Passie in de Spotlights bij De Eindejaarsvoorstelling “Inside Out” van de MusicAllFactory Volwassen (Deel 1 ”Inside”)

De MusicAllFactory in Tilburg, ook wel bekend als de MAF, is de enige professionele deeltijdopleiding Musicaltheater in Nederland. Onder leiding van gespecialiseerde docenten en in samenwerking met zeer gemotiveerde medestudenten ontwikkelen studenten hier hun talenten tot een professioneel niveau. Deze opleiding, die veel zelfstudie vereist, vraagt om inspanning, zelfdiscipline en een ware passie voor het musical vak. Dit harde werk werpt zijn vruchten af: vele MAF-studenten hebben inmiddels hun weg naar het professionele musicalpodium gevonden. Elk jaar sluiten de studenten hun opleiding af met een indrukwekkende eindejaarsvoorstelling.

De MAF Volwassenen speelde dit jaar hun eindejaarsvoorstelling “Inside Out”. Net als elk jaar bij de eindejaarsvoorstelling van de MAF Volwassenen bestond de voorstelling uit twee delen: ‘Inside’ en ‘Out’. Deze verdeling zorgde ervoor dat het publiek op één avond van twee verschillende producties kon genieten. Wij hadden het genoegen om de voorstelling, “Inside Out”., bij te wonen en er een fotoreportage van te maken.

We beginnen met een fotoreportage van de eerste voorstelling van deze avond ‘Inside’.

‘Inside’ vertelt het verhaal van Alice, de hoofdredactrice van de gerenommeerde krant De Spiegel. Wanneer de verkoopcijfers dalen, doet Alice er alles aan om deze weer omhoog te krijgen, zelfs als dit ten koste gaat van haar medewerkers. Plotseling verschijnt er een pratend konijn en belandt Alice in een vreemde, maar toch bekende wereld: Wonderland. De vraag rijst of Alice ooit weer terug zal keren naar haar oude leven of voor altijd in Wonderland zal blijven.

Rolverdeling:

  • Alice – Marin Dijkhuizen (4e jaars)
  • Madelon/Maddy/Hoedenmaker – Fenne Bongers (4e jaars)
  • Coby – Samantha Lensink (3e jaars)
  • Jacques/Jack – Bart van Broekhoven (3e jaars)
  • Konijn – Sanne Pronk (3e jaars)
  • Saskia/Koningin 1 – Kim Matthieu (3e jaars)
  • Bianca/Koningin 2 – Elke Wyckmans (3e jaars)
  • Kathelijn/Kat – Nienke Grobecker (3e jaars)
  • Miranda/Mishka – Joyce den Besten (3e jaars)
  • Ramona/Rups – Noa Zimmerman (3e jaars)

Ensemble: Sander Sol, Mathijs Zuidema, Ylva van Putten, Jemijn de Coo, Kim Matthieu, Elke Wyckmans, Mayke Jonker, Sandy Jellema, Sara Huls, Lea Sussman, Cathia Borst, Naomi Bras, Rick Klompenhouwer, Dana Mensink, Elise Prinsen, Desi Sally.

De regie van de voorstelling was in handen van Michelle van Daalhoff, die in 2009 afstudeerde aan Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Sindsdien heeft zij diverse theaterproducties geregisseerd en geschreven voor onder andere Stichting Muziektheater Tilburg, TG De Klassieken en Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

De talenten van alle studenten stonden centraal in deze voorstelling, en dat was voor het publiek, dat de zaal volledig vulde, een waar genot om te zien. De combinatie van dans, spel en zang werd op hoog niveau gepresenteerd. Het decor was eenvoudig, maar dit deed niets af aan de kracht en impact van de voorstelling. Integendeel, het minimalistische decor benadrukte de indrukwekkende prestaties van de studenten.

De MusicAllFactory biedt zowel voor volwassenen (18-26 jaar) als jongeren (14-18 jaar) een professionele deeltijdopleiding Musicaltheater. Met slechts één lesdag per week vraagt de opleiding veel zelfstudie en toewijding. De jaarlijkse eindejaarsvoorstellingen, zoals ‘Inside Out’, zijn het bewijs van de hoge kwaliteit van deze opleiding en de toewijding van de studenten en docenten.

Voor meer informatie over de MusicAllFactory en hun opleidingen, https://www.factorium.nl/musicallfactory

De Fotoreportage van ”Out” volgt later deze week.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.