Tafel van Vijf Muziektheater trapt nieuw theaterseizoen af tijdens het Nederlands Theater Festival.

Tafel van Vijf Muziektheater trapt nieuw theaterseizoen af tijdens het Nederlands Theater Festival.

Foto: Ahmet Polat

Acteur Gustav Borreman wint Zilveren Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie in de voorstelling De Nederlandsche Cocaïnefabriek (DNC).

DNC, een game-voorstelling + interactieve expo, is een gezamenlijk programma van Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn. De voorstelling staat op dinsdag 10 september 2024 tijdens het Nederlands Theater Festival in Theater de Krakeling te Amsterdam gevolgd door een tournee. In maart 2025 gaat de nieuwe voorstelling PROVO spelen in diverse theaters in het land.


Zilveren Krekel voor Gustav Borreman en daarmee genomineerd voor de Gouden Krekel
Uit het juryrapport van de VSCD: Vanaf het allereerste begin pakt Borreman je in met zijn snelle-jongenscharme en zijn vindingrijkheid, wat het maar al te verleidelijk maakt om klakkeloos in zijn keuzes voor snelle rijkdom en maatschappelijk aanzien mee te gaan. Maar naast Lucien speelt de acteur nog twee andere rollen, van mensen die juist slachtoffer worden van de roekeloze manier waarop er door Lucien en zijn opdrachtgevers met coke wordt omgegaan. De subtiele tragische accenten die Borreman daarbij legt laten de verwoestende gevolgen hard binnenkomen.”
N a j a a r   2 0 2 4   –   R e p r i s e   D e   N e d e r l a n d s c h e   C o c a ï n e f a b r i e k

Eerste Wereldoorlog
Na lovende kritieken en geweldige recensies spelen we komend najaar de reprise van ‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek’. Medicijnbuisjes, doktersjassen en een gevaarlijk wit goedje. In deze muziektheatervoorstelling volgen we handelsreiziger Lucien, die legale, medicinale cocaïne aan de man brengt tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het stuk is een interactieve expositie en muzikale gamevoorstelling in één, en werd losjes gebaseerd op het boek van Conny Braam.

Dilemma’s & live muziek
Het programma start met de pop-up expo waar het publiek in teams vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. Een programma over dilemma’s, keuzes en consequenties in een verhaal dat zich afspeelt in het verleden, maar zijn weerslag heeft in het heden. Welke handelsgeest drijft jou voort? Door het interactieve spel en de opzwepende livemuziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar.

Reprisetournee
Van 10 september tot en met 21 december 2024 speelt de reprisetournee. Bekijk hier de speellijst. De voorstelling speelt ook veel voor het voortgezet onderwijs, zie www.tafelvanvijf.nl voor meer info.


Openbare voorstellingen ( september t/m december 2024 – ticketverkoop via de speellocaties):

Dinsdag 10 september 2024                       19:30u                  Theater De Krakeling Amsterdam

Zaterdag 23 november 2024                      19:30u                 Museum Huis Doorn

Zondag 24 november 2024                         15:00u                  Museum Huis Doorn
Dinsdag 10 december 2024                         19:30u                  Theater De Krakeling Amsterdam

Woensdag 11 december 2024                   19:30u                  Stadsschouwburg Utrecht

Woensdag 18 december 2024                   19:30u                  TAQA Theater De Vest

V o o r j a a r   2 0 2 5   –   N i e u w e   v o o r s t e l l i n g   P R O V O

PROVO
PROVO is een interactieve expo & muzikale voorstelling in de sfeer van een happening waarin we parallellen trekken tussen de anarchistische Provo’s van de jaren zestig en het heden. Het publiek is onderdeel van het verhaal dat gaat over een beweging die groter wordt dan zij zelf aan kan en die ten onder gaat aan haar eigen succes. Tijdens de voorstelling wisselen rauwe en grappige stukken elkaar in rap tempo af en lopen de spelers en muzikanten achter, voor en tussen het publiek door, alsof je op een underground feest bent beland. In deze retro sciencefiction wereld onderzoeken we samen met het publiek de ethische dilemma’s over opstand en verzet. Vanaf maart 2025 toert deze voorstelling door het land. 

Regie: Stijn Dijkema; tekst: Enver Husičić; interactief concept en expo: Judith Hofland; composities: Michiel Schreuders en Daniel van Huffelen; uitvoering livemuziek: Michiel Schreuders, Daan van West, Floor van der Niet (stage) en Tycho Nomes (stage).

Bekijk hier de speellijst van PROVO. De leeftijdsindicatie voor dit programma is 14+.
Reserveren voor schoolvoorstellingen: www.tafelvanvijf.nl/reserveren.

Openbare Voorstellingen – 12 maart t/m 6 juni 2025 ( Ticketverkoop verloopt via de speellocaties)

Wo 12 maart 2025                          19:30u                                  Musis Sacrum Arnhem
Di 25 maart 2025                             19:30u                                  Schuur Haarlem
Wo 26 maart 2025                          19:30u                                  Schuur Haarlem
Do 27 maart 2025                            20:00u première             Bijlmer Parktheater Amsterdam
Do 10 april 2025                               19:30u                                  Theater De Krakeling Amsterdam
Vr 11 april 2025                                19:30u                                  Theater De Krakeling Amsterdam
Wo 4 juni 2025                                 19:30u                                  Schouwburg Concertzaal Tilburg

Over Tafel van Vijf Muziektheater
Tafel van Vijf Muziektheater, opgericht in 2005, verbindt theater en muziek met geschiedenis en erfgoed. Het gezelschap maakt hedendaags muziektheater over actuele thema’s, gekoppeld aan parallelle verhalen uit onze geschiedenis en verbonden met historische locaties en objecten in musea. Vast onderdeel van het concept is een rondleiding die de benodigde historische context geeft. De voorstelling biedt vervolgens ruimte voor verbinding met het hier en nu. Tafel van Vijf Muziektheater werkt altijd met nieuw gecomponeerde muziek die live wordt gespeeld op het podium. Voor elke productie wordt ook een nieuw libretto geschreven waarin gesproken en gezongen teksten worden gecombineerd. De voorstellingen zijn rauwe cross-overs waarin ook vaak wordt gewerkt met gaming of dans. Tafel van Vijf Muziektheater werkt veelvuldig samen met musea en speelt veel voor het voortgezet onderwijs.
Meer info: https://www.tafelvanvijf.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.