Sytske van der Ster naast Matteo van der Grijn en Loes Haverkort te zien in toneelstuk Fatal Attraction

Sytske van der Ster naast Matteo van der Grijn en Loes Haverkort te zien in toneelstuk Fatal Attraction

Producent Hans Cornelissen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment maakt vandaag met trots bekend dat Sytske van der Ster, naast Matteo van der Grijn en Loes Haverkort, te zien zal zijn in het toneelstuk Fatal Attraction. Sytske was eerder te zien in uiteenlopende producties als Foxtrot, Nijntje de musical, Pipo de musical, When Harry Met Sally, Who’s Afraid of Woody Allen en HEMA de musical. Hiernaast is Sytske bekend van films als Cop vs. Killer en Rabarber en televisieseries als De Co-Assistent, Levenslied en de vrouwelijke hoofdrol in Heer & Meester. Momenteel speelt Sytske de hoofdrol in Minoes. Fatal Attraction is vanaf oktober 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

Het toneelstuk is gebaseerd op de wereldberoemde film uit 1987 met daarin Michael Douglas en Glenn Close. Nog altijd wordt de film, die zes Oscarnominaties kreeg, gezien als een klassieker. Het is het verhaal van hoe obsessie en wraak in een gruwelijke nachtmerrie kunnen eindigen. De succesvolle advocaat Dan Gallagher denkt dat zijn one-night-stand met de mooie Alex Forrest zonder gevolgen blijft. Maar Alex is een vrouw die niet genegeerd wenst te worden. Ze achtervolgt Dan en zijn gezin en dat leidt tot verschrikkelijke consequenties. Zelfs het konijn is niet veilig.

Ruim vijfentwintig jaar na de filmpremière spreekt dit verhaal nog steeds tot de verbeelding. Een toneelstuk kon daarom ook niet uitblijven en James Dearden bewerkte zijn filmscenario tot een toneelversie. In maart 2014 ging Fatal Attraction, met onder anderen Kristin Davis, in première op West End in Londen.

‘We verheugen ons erop met Sytske samen te werken,’ zegt artistiek leider Hans Cornelissen. ‘Een prachtige actrice die bijzonder goed bij deze voorstelling past. Als producent zijn we ook ontzettend blij met onze andere hoofdrolspelers Matteo van der Grijn en Loes Haverkort, die eerder samen schitterden in Soldaat van Oranje -De Musical in de rollen van Eric Hazelhoff Roelfzema en Charlotte.’

De regie is in handen van Paula Bangels, die in Nederland ook Virginia Woolf en Agnes van God regisseerde en in België haar eigen gezelschap De Spelerij leidt. Louis van Beek tekent voor de vertaling/bewerking.

Fatal Attraction is vanaf najaar 2015 in de Nederlandse theaters te zien.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt in hetzelfde seizoen o.a. ook de nieuwe muziektheaterproductie Het meisje met het rode haar over verzetsstrijdster Hannie Schaft.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.