Sylvia Poorta deze zomer ook in Het Pauperparadijs

Sylvia Poorta deze zomer ook in Het Pauperparadijs

Actrice Sylvia Poorta zal deze zomer de rol van Verteller spelen in het openluchtspektakel Het Pauperparadijs. Ook Mike Weerts is toegevoegd aan de cast. Hij gaat afwisselend met Steyn de Leeuwe de rol van Teunis vertolken. Whitney Sawyer zal de rol van Aagje op zich nemen. Eerder speelde Myrthe Burger deze rol, maar zij kruipt komende zomer, elke voorstelling in de huid van Cato.
De overige rollen worden afwisselend gespeeld door Dragan Bakema en Stefan Rokebrand (Johannes van den Bosch), Debby Korper en Manon Nieuweboer (Thea Thoorop) en Kees Boot en Peter Drost (directeur Scheepenaar).Eerder werd al bekend dat regisseur Tom de Ket deze zomer ook de rol van Verteller op zich zal nemen. Hij speelt de rol afwisselend met Sylvia Poorta.
Het verhaalHet verhaal is gebaseerd op het de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen, die ook als dramaturg aan voorstelling is verbonden. Zij tekende het intrigerende verhaal op van haar voorouders Teunis en Cato, die in de 19de eeuw met tienduizenden weeskinderen en paupers naar Drenthe werden verscheept voor een heropvoeding.
Teunis en zijn zusje Aagje wonen in een weeshuis in Amsterdam, omdat hun ouders te arm zijn om voor ze te zorgen. Als ze horen van de door generaal Van den Bosch opgezette Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen, helemaal in Drenthe, besluiten ze om hun daar hun geluk te beproeven. Want de paupergestichten van De Maatschappij zouden de oplossing zijn voor het armoedeprobleem. Het leven binnen de muren van de gestichten is niet makkelijk, maar Teunis doet zijn uiterste best om te leven volgens de regels van de gestichtsdirecteur Schepenaar. Als hij Cato ontmoet die ook in het gesticht woont en hij smoorverliefd op haar wordt, biedt dat enige verlichting. Cato en Teunis krijgen kinderen, proberen te ontsnappen, en de problemen in de Maatschappij stapelen zich op. Generaal Van den Bosch, die inmiddels ook andere functies bekleedt doet zijn best oplossingen te vinden. Overleven Cato en Teunis een leven in armoede?
Het Pauperparadijs is te zien van 3 juni tot en met 9 augustus op de binnenplaats van Het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Eerder speelde de voorstelling daar in 2016 en 2017 en trok toen ruim 90.000 bezoekers. In 2018 verhuisde het theaterspektakel over arm en rijk naar Koninklijk Theater Carré.
Meer info: www.hetpauperparadijs.nl

fotocredit: Het Pauperparadijs

Foto:
Dragan Bakema, Myrthe Burger, Mike Weerts, Whitney Sawyer, Peter Drost, Sylvia Poorta
Tom de Ket, Steyn de Leeuwe, Kees Boot, Debby Korper, Stefan Rokebrand, Manon Nieuweboer.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.