Suzan Seegers brengt theaterode aan Annie M.G. Schmidt

Suzan Seegers brengt theaterode aan Annie M.G. Schmidt

Zangeres en actrice Suzan Seegers was de afgelopen twee theaterseizoenen te zien met haar alom geprezen eerbetoon aan Toon Hermans. Komend jaar zet zij een andere grote Nederlandse tekstdichter in de schijnwerpers: Annie M.G. Schmidt. Suus zingt Annie M.G. is van 15 januari tot en met 24 april 2016 te zien in heel Nederland. De première is op 31 januari in theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

In dit intieme en liefdevolle theaterconcert gaat Suzan, begeleid door haar vaste pianist Marc-Peter van Dijk, op zoek naar de vrouw achter het beroemde repertoire. Aan de hand van Annies eigen liedjes en gedichten schetst ze een eigenwijs en soms ietwat ondeugend portret van Annie. Achter de opgewekte façade blijkt een vrouw schuil te gaan waarin Suzan veel van zichzelf herkent.

“De populaire kinderboekenschrijfster had ook een andere kant. Annie zei ooit in een interview: ‘ik vond mezelf afstotelijk, lelijk, niks kunnen, niks mogen. Depressief was ik niet, ik was altijd heel blijmoedig en vrolijk, maar ik lééfde niet’. Dat herken ik, dus weet zeker dat ik ook hier mijn ei in kwijt kan,” aldus Suzan.

Bekende nummers als Het is over en Vluchten kan niet meer passeren de revue, maar ook minder bekende pareltjes als Dit is het land, waar grote mensen wonen komen voorbij. Het wordt een kleurrijke schakering van Annie’s bekende én onbekende werk. Suus zingt Annie M.G. is een productie van OpusOne en wordt geregisseerd door Frans Schraven. Op 21 mei aanstaande is het 20 jaar geleden dat Annie M.G. Schmidt overleed.

Suzan is nog tot en met 15 mei aanstaande te zien met Suus zingt Toon. Verder is de zangeres bekend van haar eerste solovoorstelling SUUS, het tv-programma Op zoek naar Evita en o.a. de musicals Les Misérables en Urinetown. Voor die laatste voorstelling won ze een John Kraaijkamp Musical Award.

Fotografie: Roger Cremers
Voor meer info: www.opusone.nl of check Suzan’s Facebook pagina.

Share

One thought on “Suzan Seegers brengt theaterode aan Annie M.G. Schmidt

  1. Ondanks de hittegolf! Maastrucht het warmste 37,2 vandaag donderdag 2 juli 2915!!
    Krijg kippevel wanneer ik je blog lees!!! Heerlijk je zit weer vol energie, blijdschap en genieten.
    Indien het erin zit ??? Waarom niet bij een of andere musical!!! Maar als eerste wens ik je VÉÉL sukses met het maken
    van je nieuwe programma Suzan Seegers brengt thearheride aan Annue M.G.Schmidt. 50 x dat is niet niks!!!
    Geniet van je vrije tijd en Vakantie veel liefs tot het volgend jaar in Maastricht theater aan het vrijthof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.