Suske en Wiske de musical belooft een avond vol dans, muziek en spektakel

Suske en Wiske de musical belooft een avond vol dans, muziek en spektakel

Tekst: Mariska Oosterhuis

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Suske en Wiske zijn bedacht door Willy Vandersteen. Dit is de aanleiding voor Van Hoorne Entertainment geweest voor Suske en Wiske, de musical.

Suske en Wiske en de Circusbaron belooft een vrolijk spektakel te worden vol dans, muziek en een echt circusgevoel. Ook de typische humor uit de stripverhalen komt terug in de musical. De acteurs weten met hun dialogen dusdanig te boeien, dat het soms niet eens opvalt dat het decor verandert. Ineens is de huiskamer van Sidonia verandert in een café, en zit Lambik aan de bar met een borrel. Het zijn de acteurs zelf die de decorstukken omdraaien en zo vloeiend overgaan in een andere setting, toch stoort dit geen moment.

Suske en Wiske worden gespeeld door Stijn Mac Gillavry en Liset Vrugteveen, twee jonge acteurs die net van school zijn. Aan ervaring in deze productie echter geen gebrek; de ringmeester van het circus wordt door Ben Cramer vertolkt. Cramer is bekend van zijn rollen in grote producties als Phantom of the Opera en Aïda.

De Circusbaron is een familievoorstelling waar de hele familie met een goed gevoel vandaan zal komen. Of je de karakters nu kent uit de stripboeken of niet, de cast weet je mee te slepen in hun circusavontuur.

Suske en Wiske, de musical is in diverse theaters te zien in Nederland en België, vanaf 15 oktober. De officiële première is 24 oktober in Stadsschouwburg De Maagd en Bergen op Zoom.
Voor meer informatie en tickets: www.suskeenwiskedemusical.nl

Share

One thought on “Suske en Wiske de musical belooft een avond vol dans, muziek en spektakel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.