Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld spelen Celia! 

De nieuwe grote zaal productie van Urban Myth gaat zaterdag 16 februari in première

Twee Cubaanse iconen, Celia Cruz en Celia Sánchez, ontmoeten elkaar in de nieuwe, swingende grote zaal productie van Urban Myth. Susan Visser vertolkt de rol van revolutionair Celia Sánchez. Manoushka Zeegelaar Breeveld speelt salsakoningin Celia Cruz. De muzikale theatervoorstelling, onder regie van Jörgen Tjon A Fong, gaat op zaterdag 16 februari 2019 in première in de Stadsschouwburg van Amsterdam en is daarna in zestien grote zalen te zien in het hele land. 

Celia Sánchez en Celia Cruz: revolutionair en salsakoningin
Celia Sánchez was een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Celia Cruz vluchtte tijdens de revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa’. Wat zijn de consequenties van hun keuzes? Op het podium ontmoeten de vrouwen elkaar en 
ontstaat een spannend conflict. Over idealisme en solidariteit. Over vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid. Cuba en de revolutie zijn het decor voor de waargebeurde verhalen van twee zeer uiteenlopende bijzondere vrouwen die voor het land een belangrijke maar vergeten rol hebben gespeeld.

Susan Visser over de voorstelling
“Ik was altijd al een hele grote fan van Celia Cruz. Haar hit La Vida es un Carnaval is echt een van mijn lievelingsnummers. Wat ik te gek vind aan de Urban Myth-voorstelling Celia! is dat het publiek de standpunten van beide vrouwen hout vindt snijden. Ze maken allebei een heel sterk punt.” 

Salsafeest
Doorspekt met de swingende salsa van Celia Cruz en de nostalgische muziek van de Buena Vista Social Club is de voorstelling een temperamentvol Cubaans salsafeest.

Over Urban Myth
Urban Myth voelt de noodzaak om voorstellingen te maken die snijden aan de actualiteit. Voorstellingen die ontregelen en morrelen aan vaste denkpatronen. Met altijd een prominente rol voor muziek (Urban Myth swingt!) en krachtige beelden op groot scherm. De zoektocht naar identiteit binnen een cultureel divers Nederland is het kloppende hart van Urban Myth. Hoe wordt de ‘ander’ bekeken door de samenleving, en hoe gaat die ‘ander’ daarmee om? Met
Celia! laat Urban Myth zien dat we een collectieve verantwoordelijkheid hebben om begrip op te brengen voor keuzes en gevoelens van anderen, dat er niet één waarheid is maar dat ieder zijn eigen verhaal leeft, met zijn eigen keuzes en beweegredenen.

De speellijst en meer informatie is te vinden op urbanmyth.nl

Cast
Spel: Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld
Tekst: Koos Terpstra
Regie: Jörgen Tjon A Fong
Muziek: 
Timbazo o.l.v. toppercussionist Nils Fischer met Samuel Ruiz, Oscar Cordero, Marc Bischoff en Armando Vidal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.