Superheld Tom wil Nederland ademloos toe laten kijken

Superheld Tom wil Nederland ademloos toe laten kijken

Tekst: Mariska Oosterhuis Foto’s: Sabine Vercouteren

Als het aan creatief directeur Leon van Uden ligt, gaat iedereen het komende seizoen anders het theater uit, dan dat zij er in gekomen zijn. Het publiek moet op het puntje van de stoel zitten en van begin tot het eind ademloos toekijken. I&L Entertainment heeft twee troeven die dit seizoen daarvoor moeten zorgen.

Allereerst is er Toms Magische Speelgoedwinkel, een familiemusical die vertelt over Tom, een jongen die in een speelgoedwinkel woont. Elke avond als de lichten uitgaan, komt de winkel tot leven en beleeft hij de mooiste avonturen. Hij wil dolgraag een superheld zijn, net als zijn beste vriend Hercules. Wanneer de vijand van Hercules de hele wereld in duisternis wil hullen, moet Tom laten zien dat hij ook een superheld is.
De rol van Tom wordt vertolkt door Maikel Nieuwenhuis. Andere acteurs zijn Jeroen, Phaff, Bartho Braat, Marleen van der Loo, Michelle Smit, Rubin van Gent, Flore Koopen, Erwin Dekker en Ilse Hamminga.

De eerste voorstelling van Toms Magische Speelgoedwinkel staat gepland voor 8 december, in Theater de Leest in Waalwijk.

Van een heel ander genre is de tragikomedie ’n Zomer zonder vrouw in Grou. Moet je herinneringen koesteren om verder te kunnen, of moet je herinneringen juist verbranden? Bartho Braat en Ernst Daniël Smid zijn in dit toneelstuk twee mannen die beiden hun vrouw verloren zijn. De één aan kanker, de ander aan een ongeval. Hun vrouwen waren goede vriendinnen, en regelden de uitjes naar Grou. Nu de vrouwen er niet meer zijn, gaan de mannen toch naar Grou, met zijn tweeën. Ze komen nader tot elkaar, en kunnen hun verlies langzaam een plekje geven.

De eerste voorstelling staat gepland voor 4 februari 2018, in de Schouwburg in Almere. Daarna te zien in februari en maart in diverse theaters in het land. De repetities zullen beginnen in december van dit jaar.

Twee heel verschillende producties, maar beiden zullen er voor zorgen dat het een warme winter wordt met I&L Entertainment.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.