Succesvoorstelling ‘Margreet heeft de groep verlaten’ is terug

Succesvoorstelling ‘Margreet heeft de groep verlaten’ is terug

Eerdere voorstellingen in 2020 en 2021 waren met grote snelheid uitverkocht. En dus komt de publiekshit ‘Margreet heeft de groep verlaten’ van mugmetmetdegoudentand dit voorjaar terug. Met Lies Visschedijk en Dick van den Toorn. Tekst van Aaf Brandt Corstius en Joan Nederlof.

Margreet heeft de groep verlaten tourt van 20 mei t/m 19 juni door het land. Bekijk hier de speellijst.

Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten. De ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang, om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen. Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app.

Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten? Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten? Kan dat? En mág het? De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg. De buren komen tegenover elkaar te staan. En van Margreet horen we niets, want zij heeft de groep verlaten.

“Bijzonder geestige voorstelling”
De Telegraaf

“Aaf Brandt Corstius trapt de tijdgeest op hilarische wijze op zijn staart.”
Het Parool

“Heerlijke parodie op de appcultuur. (…) herkenbaar en hilarisch.”
Noord-Hollands Dagblad

Na Fifty Fifty, Een Flinke Linkse Vrouw en Buik werkt mugmetdegoudentand opnieuw samen met Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk. Deze keer met Mug-veteraan Dick van den Toorn, eerder te zien in o.a. Verlichtinglight (2010) en Quality Time (2012).

Spel Lies Visschedijk en Dick van den Toorn
Tekst Aaf Brandt Corstius en Joan Nederlof
Eindregie Paul van der Laan

Zie mugmetdegoudentand.nl voor de speellijst en speeltijden.

FOTO:© nichon glerum

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.