SUCCESVOORSTELLING HET LEVEN IS DROOM IN THEATER AAN HET SPUI

SUCCESVOORSTELLING HET LEVEN IS DROOM IN THEATER AAN HET SPUI

DEN HAAG – donderdag 11 en vrijdag 12 mei, 20.15 uur is de door publiek en pers zeer enthousiast ontvangen Toneelschuur productie Het leven is droom te zien in Theater aan het Spui. Een sprookjesachtige, muzikale voorstelling over een kroonprins, die niet weet dat hij kroonprins is, geregisseerd door Olivier Diepenhorst.
Sigismond is een kroonprins, die niet weet dat hij een kroonprins is. Zijn vader heeft, na de dood van zijn vrouw in het kraambed en de slechte voortekenen in de horoscoop van zijn zoon, besloten dat het beter was als Sigismond in het grootste geheim wordt opgesloten in een kerker ver weg. Daar groeit hij op als half mens, half beest. Totdat zijn vader wil uittesten of de voorspellingen kloppen: Sigismond mag voor een dag de troon bestijgen, met alle gevolgen van dien. Wat moet je doen als je wakker wordt en de hele wereld blijkt één grote illusie te zijn?
Het leven is droom werd geschreven door Pedro Calderón de la Barca en is een van de hoogtepunten van het Spaanse baroktoneel. In eigen land wordt het veel gespeeld, in Nederland was het slechts eenmaal eerder te zien.
Kaarten voor Het leven is droom zijn te koop via www.theateraanhetspui.nl en de kassa van Theater aan het Spui, tel: 070- 346 52 72
CREDITS
Het leven is droom is een voorstelling van Toneelschuur Producties
tekst Pedro Calderón de la Barca vertaling Erik Coenen regie Olivier Diepenhorst met Krisjan Schellingerhout, Julia Akkermans, Joep van der Geest, Titus Muizelaar, Matthijs IJgosse, Tessa de Lange, Bart Bijnens dramaturgie Thomas Lamers decor Marc Warning licht Casper Leemhuis muziek Stan Verberkt geluid Pim van den Heuvel kostuums Nicky Nina de Jong foto Sanne Peper
UIT DE PERS
‘Een te weinig gespeeld prachtstuk ★★★★ Volkskrant
‘Toneelfeest voor de waan van de dag’ ★★★★ Trouw
‘Buigt door van de schitterende poëzie’ ★★★★ NRC Handelsblad
‘Plezierig gestoord barokfeest’ ★★★★ Theaterkrant
‘Prachtige vorm versterkt poëtische inhoud’ ★★★★ Scenes

Meer informatie en speellijst: www.toneelschuurproducties.nl/het-leven-is-droom

FOTO: Sanne Peper

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.