Succesvolle voorstelling van Remco Veldhuis naar Dordrecht

“Lang Verhaal Kort”, de bijbel in 100 minuten, te zien in Schouwburg Kunstmin

Dordrecht, 31 januari 2019 – Cabaretier Remco Veldhuis komt begin maart naar Dordrecht ter ere van de viering van 400 jaar Synode van Dordrecht. Met zijn succesvolle voorstelling ‘Lang Verhaal Kort’ neemt de cabaretier de bezoeker mee in een razende rondleiding door het boek der boeken, maar dan in de taal van 2019. Op zaterdag 2 en zondag 3 maart is de voorstelling te zien in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.

In ‘Lang Verhaal Kort’ gaat Remco het gevecht aan met de klok en vliegt hij in 100 minuten op z’n eigen komische en kritische wijze langs de hoogte- en dieptepunten door de Bijbel. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden, door een gids die openlijk zijn twijfels over de inhoud deelt met zijn publiek. Terwijl de klok onverbiddelijk doortikt komt hij de mooiste (maar ook minder mooie) verhalen tegen. En, uiteindelijk, zichzelf.      

‘Lang Verhaal Kort’ toerde van september 2016 tot en met maart 2017 succesvol langs zo’n 80 theaters, met overweldigende publieksreacties en uitverkochte zalen tot gevolg. Dordrecht werd in deze tournee niet aangedaan, maar daar komt voor van de viering van 400 jaar Synode van Dordrecht verandering in.

Voor het maken van het script van de voorstelling werkte Remco samen met Emmy-winnaar en Bijbelkenner Maarten van Voornveld. Ook werd in de voorbereiding aan 3 theologen gevraagd hun ultieme samenvatting te delen. Remco zelf leverde de komische en persoonlijke invalshoek.

De voorstelling ‘Lang Verhaal Kort’ is te zien in Schouwburg Kunstmin op zaterdagavond 2 maart, aanvang 20.15 uur en op zondagmiddag 3 maart, aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.kunstmin.nl.

FOTO: ©Lang verhaal kort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.