SUCCESREPRISE VARENDE VOORSTELLING TOEN WIJ VAN ROTTERDAM VERTROKKEN

SUCCESREPRISE VARENDE VOORSTELLING TOEN WIJ VAN ROTTERDAM VERTROKKEN


De varende voorstelling Toen wij van Rotterdam vertrokken van Maas theater en dans wordt wegens succes hernomen van 16 augustus 2017 tm 23 september 2017. De unieke locatietheatervoorstelling in regie van Floris van Delft neemt publiek op een schip mee door Delfshaven. Daar ontvouwen zich de levens van vijf personages uit de Rotterdamse haven, gespeeld door acteurs op de kades. Dit zorgde in 2015 voor enthousiast publiek, lovende recensies en voorstellingen die in no time waren uitverkocht. Ook ontving de voorstelling de Zilveren Krekel 2016.
“Buitengewone locatievoorstelling (…) razend knap”, aldus Brechtje Zwaneveld van NRC. Loek Zonneveld schreef in Theaterkrant: “Toen wij van Rotterdam vertrokken is een zeer gelukkig makende theaterervaring.”

Toen wij van Rotterdam vertrokken

Je stapt op een boot en -met Delfshaven als decor- ontmoet je al varend vijf mensen uit de Rotterdamse haven. Op de kades zie je hen op een beslissende dag in hun leven. Hoe verder je vaart hoe meer hun levens met elkaar verknoopt lijken te raken. Allemaal proberen ze er het beste van te maken. Ben je in staat om je leven te sturen? Of heb je het niet zelf in de hand? De voorstelling gaat over de maakbaarheid van de toekomst en de kracht van het lot. In de haven ligt de toekomst aan je voeten en jij kan ervan maken wat je wilt. Of toch niet? Toen wij van Rotterdam vertrokken is gebaseerd op interviews met mensen uit de Rotterdamse haven.

MAKERS

Coproductie: Maas theater en dans en Floris van Delft/Stichting De Verlichting | Regie & tekst: Floris van Delft | Regie-assistent: Chyramain van Kempen | Spel: Anne Prakke, Carmen Pereira Stolle, Dionisio Matias, Jaike Belfor, Laurien van Rijswijk, Simon Heijmans en stagiairs van de MBO Theaterschool van Hofplein Rotterdam: Aldaïr Pieters, Britt Buntenbach, Fabienne Strooband en Rick van Werd | Research & dramaturgie: Wieke ten Cate | Kostuums: Sara Hakkenberg | Geluidsontwerp: Frans Baudoin | Partner: MBO Theaterschool van Hofplein Rotterdam

INFO & TICKETS
Toen wij van Rotterdam vertrokken begint en eindigt in het Maaspodium aan de St. Jobsweg in Rotterdam en duurt in totaal twee uur. Na afloop van de avondvoorstelling geniet je voor €20 van Captain’s dinner. Tickets: Volwassenen €20 / Jongeren €12 / Rotterdampas €12
Meer informatie:
maastd.nl/twvrv

Maas theater en dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer.

FOTO: Phile Deprez

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.