Succesoperette ‘Die Lustige Witwe’ in Capitole Gent

Succesoperette ‘Die Lustige Witwe’ in Capitole Gent

Operette herleeft tussen kerst en nieuw in Capitole Gent
met ‘Die Lustige Witwe’ van Franz Lehár

Dé succesoperette van de 20ste eeuw!

Pikante intriges en een exotische setting, in combinatie met meeslepende dansritmen, zijn de ingrediënten waarmee Franz Lehár dé succesoperette van de 20ste eeuw schreef: ‘Die Lustige Witwe’. Operettes zijn een ode aan de levensvreugde en het dansplezier, en dat is in deze kaskraker niet anders. ‘Die Lustige Witwe’ toont een rijke allochtone Parijse gemeenschap in het begin van de vorige eeuw. Spannende situaties, onverwachte plotwendingen en sensuele verleidingsscènes, worden begeleid door onverwoestbare vocale nummers en intense dans. De frivole Maxim-meisjes zijn de inspiratie voor een losbandige Parijse avond. Kortom, de ideale muzikale ontspanning tussen kerst en nieuw! ‘Die Lustige Witwe’ wordt op 27, 28 en 29 december 2017 opgevoerd in Capitole Gent door het ballet, het orkest en het koor van The Budapest Operetta and Musical Theatre, in de originele Duitse taal, met Nederlandstalige boventitels. Tickets & info: www.musichall.be 

Bekijk HIER de trailer!

Het verhaal
Hanna, een weduwe van een welstellend bankier, leidt in Parijs een vrolijk leventje waardoor haar vermogen verloren dreigt te gaan. Iets wat Baron Mirko Zeta, de ambassadeur van Pontevedro, absoluut wil voorkomen. Daarom stelt hij zijn secretaris, graaf Danilo Danilowitsch, voor met Hanna te trouwen om op die manier het geld veilig te stellen.

Graaf Danilo is echter geen onbekende voor Hanna. Jaren geleden was hij verliefd op haar, maar omdat ze toen een arm meisje was, had zijn familie bezwaar tegen een huwelijk. Die bezwaren gaan niet langer op, maar nu wil Danilo haar niet ten huwelijk vragen, omdat ze zou kunnen denken dat hij op haar geld uit is.

Ingrediënten in overvloed voor vrolijke intriges en liefdesverwikkelingen, met gekende aria’s als ‘Jetz geh ich ins Maxim’, ‘Lippen schweigen’ en het ‘Viljalied’.

‘Die Lustige Witwe ‘op 27, 28 en 29 december om 20u in Capitole Gent. 
Tickets & info: www.musichall.be 

FOTO: ©Music Hall

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.