Studio 100 onderzoekt mogelijkheid instap nieuwe aandeelhouders

Studio 100 onderzoekt mogelijkheid instap nieuwe aandeelhouders

Stichters Gert Verhulst & Hans Bourlon behouden meerderheidIn het licht van haar succesvolle internationale expansiestrategie onderzoekt Studio 100 momenteel de mogelijkheid om haar aandeelhoudersbasis te verbreden en te versterken. Oprichters Gert Verhulst en Hans Bourlon behouden in elk geval een meerderheid van de aandelen. BNP Paribas Fortis Private Equity, dat in 2006 een derde van de aandelen overnam, zal ook als aandeelhouder aan boord blijven. Deze transactie zal de huidige aandeelhouders bovendien ook toelaten om een deel van de aandeelhouderswaarde die ze doorheen de jaren hebben opgebouwd te verzilveren.


Sinds de oprichting in 1996 kent entertainmentbedrijf Studio 100 een onafgebroken groei. De laatste jaren werd ook internationaal een stevige doorbraak opgetekend. Er wordt overwogen om een minderheidsparticipatie van de huidige aandelen te plaatsen bij institutionele en/of professionele beleggers. De aandeelhouders zijn op zoek naar investeerders die hun visie op het bedrijf delen en bereid zijn de langetermijnstrategie te ondersteunen. Om deze zeer selectieve zoektocht te begeleiden hebben Studio 100 en haar aandeelhouders aan BNP Paribas Fortis gevraagd om hen bij deze oefening bij te staan. 

Momenteel is er nog geen definitieve beslissing genomen en zit de oefening is een verkennende fase. De realisatie van deze transactie zal onder meer afhangen van de marktomstandigheden en het vinden van investeerders die met hun toegevoegde waarde deel kunnen uitmaken van het toekomstige groeipad van Studio 100. 

Over Studio 100Studio 100 werd in 1996 opgericht door Gert Verhulst en Hans Bourlon. Het bedrijf is uitgegroeid tot een unieke internationale onderneming in familie-entertainment, met een zeer sterke reputatie. Studio 100 staat garant voor een brede waaier aan kwaliteitsproducten op het vlak van familie- en kinderentertainment: televisie, film, boeken, tijdschriften, cd’s, merchandising, eigen zenders, digitale platformen, shows en theaterproducties. Alles wordt binnenshuis ontwikkeld. Studio 100 heeft diverse populaire pretparken: Plopsaland en Plopsaqua in De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Holiday Park in Duitsland, Mayaland in Polen en Plopsa Indoor in het Nederlandse Coevorden. De uitbouw van meerdere complementaire activiteiten rond de verschillende Studio 100 figuren is één van de sterktes van Studio 100.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.