Studio 100 mag spektakelmusical niet opvoeren in daarvoor gebouwde loods

Studio 100 mag spektakelmusical niet opvoeren in daarvoor gebouwde loods

Ferme tegenvaller voor Studio 100: het zal de spektakelmusical ‘40-’45 nooit kunnen opvoeren in de loods die Katoen Natie daar speciaal voor aan het bouwen is. De gemeente Beveren weigert de broodnodige vergunning af te leveren, meldt Het Laatste Nieuws woensdag.

Het werd aangekondigd als een stukje spektakel dat we in ons land nog maar zelden gezien hebben. Een loods met een bewegende tribune, bestaande uit acht delen die in de loop van de show van plaats kunnen veranderen. Alles samen goed voor 1.600 zitplaatsen. Die zou gebouwd worden met geld van Katoen Natie, het Antwerps bedrijf van Fernand Huts, en Studio 100.

De loods moest de ideale locatie worden om de spektakelmusical ‘40-’45 – over de Tweede Wereldoorlog – van Studio 100 te brengen. Maar helaas heeft het bedrijf van Hans Bourlon en Gert Verhulst nu slecht nieuws gekregen: de gemeente Beveren leverde wel een vergunning af voor de bouw van de zaal, maar om de loods te gebruiken als evenementenhal is een tijdelijke bestemmingswijziging nodig. En die krijgen de betrokken partijen niet, weet Het Laatste Nieuws.

‘De dienst Veiligheidsrapportering van de Vlaamse overheid vindt het onverantwoord om een grote opkomst toe te laten in de omgeving van de haven waar 21 bedrijven met gevaarlijke chemische stoffen in de buurt’, zegt de Beverse schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw Boudewijn Vlegels (N-VA).

Studio 100 moet op zoek naar een nieuwe locatie voor de show. Dat wordt geen evidente zoektocht, want ze moet voor lange tijd beschikbaar zijn en minstens 15.000 vierkante meter groot zijn.

BRON: De Standaard

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.