Studio 100-helden helpen in de zoektocht  naar nieuwe pleeggezinnen

Studio 100-helden helpen in de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen

Nieuwste videoclip K3 in samenwerking met Pleegzorg Nederland 

Studio 100 en Pleegzorg Nederland lanceren een opmerkelijke samenwerking. Onder de noemer Studio100steboven wil Studio 100 helpen om pleegzorg in de kijker te zetten, en zo ook de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Nederland een steuntje in de rug geven, want die zijn erg nodig. Vandaag was de kick-off van de samenwerking waarbij K3 samen met 40 pleegkinderen en 20 (pleeg)ouders uit België & Nederland de clip bij het nummer Jij bent mooi van de nieuwe K3-cd Dromen heeft opgenomen. 
 

K3 legt uit waarom dit nummer een pleegzorgnummer wordt.
Hanne: “Pleegkinderen groeien op in een ander gezin en voelen zich daardoor soms een beetje anders dan andere kinderen.” Marthe: “Met dit nummerJij bent mooiwillen we laten weten dat dat helemaal niet hoeft en dat elk kind er mag zijn. Een boodschap die versterkt wordt omdat zowel ouders als pleegouders van pleegkinderen meedansen in de clip.” Klaasje: “Allemaal willen ze vertellen dat ze hun (pleeg)kind gewoon héél graag zien!”  De single is vanaf 18 december te beluisteren en de clip met daarin de verschillende pleeggezinnen is vanaf 20 december te zien.

Studio100steboven

 “In het verhaal van Studio 100 staan kinderen altijd centraal”, zegt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100. “We hopen dat we door onze verhalen en figuren de kindertijd van elk kind een stukje onvergetelijker maken. Maar hoewel elk kind kostbaar is, niet bij iedereen loopt alles even vlot. Net daarom bleef het verhaal van pleegzorg ons beklijven. Met Studio100steboven willen we iets betekenen voor kinderen die door een moeilijke thuissituatie voor korte of langere tijd een ander gezin nodig hebben. Daarom engageren we ons om Pleegzorg te ondersteunen en in de kijker te zetten.” “Wanneer pleegkinderen in een pleeggezin gaan wonen, moeten ze alles achterlaten wat voor hen vertrouwd aanvoelt”, zegt Esther Overweter, portefeuillehouder pleegzorg van Jeugdzorg Nederland. “Hun wereld wordt letterlijk ondersteboven gedraaid. In een pleeggezin moeten ze zich aanpassen aan nieuwe regels en andere gewoonten. Dat is voor een kind niet altijd even gemakkelijk. Dan kunnen vertrouwde Studio 100-figuren als Bumba, Maya De Bij, Wicky de Viking, Kabouter Plop of K3 een cruciale rol spelen: dezelfde magische personages, verhalen of liedjes zien ze ook in het pleeggezin terug. Op die manier biedt Studio 100 vaak nu al een houvast voor pleegkinderen om zich thuis te voelen in hun pleeggezin. Dat Studio 100 zich nu wil inzetten om samen op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen, vinden we een ongelooflijk waardevol gebaar.”

Pleeggezinnen

“We hopen op deze manier pleegzorg in de kijker te zetten en zo potentiële pleegouders te bereiken”, zegt Anja Van Mensel. “Al is het maar één gezin dat via deze weg in aanraking komt met pleegzorg en overtuigd raakt om pleeggezin te worden, dan hebben we de wereld van één kind alvast een stukje kunnen veranderen.”

Pleegzorg Nederland zoekt 3.500 nieuwe pleeggezinnen die zich willen openstellen om kinderen kort, lang of af en toe een weekend op te vangen in hun gezin.Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.