Straatpoëzie over intergenerationeel trauma door Lev Avitan en Nabil Tkhidousset 

Straatpoëzie over intergenerationeel trauma door Lev Avitan en Nabil Tkhidousset 

FOTO:©Lowiegraphy

Lev Avitan en Nabil Tkhidousset zijn schrijvers, verhalenvertellers, spoken word artiesten en bovenal vrienden. Ze vinden elkaar in hun vergelijkbare jeugd als Marokkaanse jongens uit eenoudergezinnen in een achterstandswijk. Samen hosten zij de podcast Echtemannentakkies, waarin thema’s bespreekbaar worden gemaakt die gewoonlijk als taboe ervaren worden onder (biculturele) jonge mannen. Nu maken zij in het verlengde daarvan de voorstelling 7sheb 3lik: rekenen op jou. Hierin keren zij terug naar de basis van hun vriendschap: samen “kip tjappen”, lachen, filosoferen en elkaar confronteren.

Van 18 t/m 22 juni is 7sheb 3lik: rekenen op jou te zien in de Backstage van Theater Bellevue, een plek waar jonge makers de kans krijgen om een nieuwe voorstelling te ceëren en presenteren. 

Over 7sheb 3lik: rekenen op jou

Een simpele fried chicken zaak in Rotterdam Zuid. Nabil en Lev stoppen zichzelf vol met 3000 calorieën aan gefrituurde kip voordat zij vertrekken naar de begrafenis van Lev’s vader. 

Voor beide vrienden is de relatie met hun vader altijd een issue geweest. Met elkaar kunnen zij over alles praten. Deze moeilijke band, maar ook de grote thema’s die hiermee samenhangen zoals relaties, vaderschap, mannelijkheid en mentale gezondheid. 

7sheb 3lik: rekenen op jou
is een voorstelling over het doorbreken van de ketenen van trauma en hoe waardevol het is om zo’n proces samen aan te gaan met je broeder. Het liefst tijdens het eten.
Want “Als de wereld instort bro, is er altijd nog kip”.

Speeldata

di 18 jun – za 22 jun | 18:30 uur | Theater Bellevue
wo 19 jun | 18:30 uur | première 
www.theaterbellevue.nl/rekenenopjou

Over Bellevue Backstage

Eén keer per jaar geven we jonge makers de kans om bij ons in huis een nieuwe voorstelling te maken en te presenteren. Dit kunnen we doen dankzij de steun van drie particuliere fondsen. Eerder kon Teun Donders  Hendrik IV realiseren en Teunie de Brouwer HERT. En als door de reguliere programmering alle zalen gevuld zijn, presenteren we deze nieuwe voorstellingen gewoon einde middag op het achtertoneel van de Grote Zaal: Bellevue Backstage dus!

Bellevue Backstage kunnen we mogelijk maken dankzij een drietal private fondsen die zich aan het traject hebben verbonden: Stichting Melanie, De Leeuwensteinstichting en Cultuurfonds / Van Meeuwen Kan Fonds

Over de makers

Lev Avitan is filosoof, spoken-wordartiest en theatermaker, maar het liefst alle drie tegelijk. In zijn werk vind je kritische reflecties op de maatschappij en een intieme onderzoek naar zichzelf in de wereld. Tevens is hij columnist voor het platform Vrijdenkers en eerder droeg hij voor op spoken word evenementen als Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen en festivals als Lowlands en Down the Rabbit Hole.

Nabil Tkhidousset is een schrijver, spoken-wordartiest en theatermaker. In al zijn werk staat bewustzijn centraal. Hij maakt van zijn psychologische inzichten kunst. In zijn werk gaat Nabil in op onderwerpen zoals mentale gezondheid, (intergenerationele) trauma’s en heling. Een goed voorbeeld hiervan is zijn voorstelling Jihad an Nafs: Het gevecht van de ziel.

Samen hosten Lev en Nabil de podcast Echtemannentakkies, een podcast waarin thema’s van mannelijkheid en mentale gezondheid openlijk besproken worden met elkaar en met gasten. Deze intieme gesprekken zijn via alle streamingdiensten te vinden (Spotify, Apple & Google Podcasts).
 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.