Stippeltje (4+) weet je te betoveren

Stippeltje (4+) weet je te betoveren

In Theaterpand Delfshaven was ik bij de première van Stippeltje, van theatergroep Mangrove.

Stippeltje is al 131 jaar lang een verfstip op het schilderij ‘Sterrennacht’ van Vincent van Gogh. Ze mag niet bewegen en ze is zo klein dat bijna niemand haar ziet. Op een dag heeft ze er genoeg van en stapt ze uit het schilderij om de wereld te ontdekken. Ze wil nu eindelijk een ster worden. Maar dat kan natuurlijk niet zomaar, want wat zal de directeur van het museum daarvan vinden?

Door het corona virus moesten vele theatergezelschappen de deuren dicht houden en alle plannen die ze hadden even op de plank leggen. Maar nu mogen ze, al is het aan veel regels gebonden, weer spelen. Ook hier word je bij binnenkomst gevraagd of je verkouden bent of koorts hebt en uiteraard moet je je handen ontsmetten. Het viel me op dat zelfs de kleinste kinderen hier totaal geen moeite mee hadden.

Stippeltje wordt gespeeld door Annemieke Elstak, zij is ook verantwoordelijk voor het concept. Annemieke heeft al in meerdere voorstellingen bewezen dat zij garant staat voor een totale ervaring van het theater vak. Of ze nu speelt voor kleine kinderen of volwassenen, ze weet je te betoveren. Aron Elstak is ook zo’n alleskunner. Hij heeft de liedjes in deze voorstelling zelf geschreven en hij speelt ook zelf weer mee. Heel ontspannen en heel relaxt komt hij over. Hij weet de aandacht van de kinderen goed vast te houden. Derk Oudshoorn, als de gemene museumdirecteur, had het voorrecht om de kinderen bij de voorstelling te betrekken, wat niet altijd makkelijk is. Maar toch wist hij iedere keer, door hier en daar te improviseren, de voorstelling in goede banen te leiden.

Stippeltje is een nieuwe, leuke en lieve voorstelling met mooie eenvoudige liedjes. De kinderen zaten geboeid te kijken en leken het zelfs jammer te vinden dat het afgelopen was. Heb je 21 juli (11.00 en 13.30), 26 juli (11.00) nog niets te doen, kijk dan op http://www.theatergroepmangrove.nl en koop een kaartje. Bij de kaartprijs is voor de kinderen limonade, iets lekkers en een waterijsje na afloop inbegrepen. Voor volwassenen is 1 consumptie inbegrepen.

Concept: Annemieke Elstak

Tekst: Michelle van Daalhoff
Cast: Aron Elstak, Derk Oudshoorn, Annemieke Elstak

FOTO:©Stekelenburg fotografie

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.