Sterrencast Sweeney Todd tournee is compleet

Sterrencast Sweeney Todd tournee is compleet

Met Roberto de Groot, Jeroen C. Molenaar, Jessin Oulad-el-Hadj en Anouk Snel is de cast voor de landelijke tournee van musical Sweeney Todd compleet. De Groot die eerder te zien was in o.a. Beauty and the Beast, Tijl Uilenspiegel (beloond met Musical Award) en Evita zal de rol van Rechter Turpin vertolken. Jeroen C. Molenaar pakt voor de tweede keer op rij een rol bij Stichting Zonnehuis Muziektheater. Na zijn vertolking van Michael Johnson in The Bridges of Madison County, kruipt Molenaar nu in de huid van Anthony Hope, die hopeloos verliefd is op de pupil van Rechter Turpin, Johanna (Michelle van de Ven).

Naast René van Kooten, Vera Mann en Marjolein Teepen die opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening nemen, zijn ook Mitch Wolterink (Tobias), Wil van der Meer (Bode Bamford), Martijn van Baardewijk (Pirelli) en April van Amelsvoort (Jonas’ dochter) weer te zien in deze vijf sterren musical. Jessin Oulad-el-Hadj en Anouk Snel maken de 12 koppige cast compleet. Met een Musical Award voor Vera Mann (Beste Vrouwelijke Hoofdrol) en voor Marjolein Teepen (Beste Vrouwelijke Bijrol) én 8 Tony Awards voor de oorspronkelijke Broadway productie is dit Sondheim op z’n allerbest.

In Stephen Sondheims Sweeney Todd gaan horror en humor hand in hand. Het verhaal vertelt over de onterecht veroordeelde barbier (René van Kooten) op zoek naar wraak en zijn buurvrouw Mevrouw Lovett (Vera Mann), de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. In hun opmerkelijke samenwerking vullen ze elkaar perfect aan: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes. De Nederlandse vertaling en regie is van Koen van Dijk, de arrangementen zijn van Marco Braam en Paul Maassen is muzikaal leider.

Na een reeks uitverkochte voorstellingen in Het Zonnehuis vorige zomer, is Sweeney Todd nu slechts negen keer te zien in Amsterdam. Van 6 september t/m 11 november 2017 gaat deze voorstelling van Stichting Zonnehuis Muziektheater op tournee langs de Nederlandse theaters.

www.sweeneytoddmusical.nl

FOTO: Bob Bronshoff

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.