Steracteur Ted Neeley van Jesus Christ Superstart komt naar de VU

Steracteur Ted Neeley van Jesus Christ Superstart komt naar de VU

De theologie van de Jezusfilm: in gesprek met de hoofdrolspeler

Op vrijdag 16 december 2016 komt Ted Neeley naar de Vrije Universiteit Amsterdam voor een gesprek en Q&A over de film Jesus Chris Superstar. In samenwerking met Cultuurcentrum Griffioen wordt de film speciaal voor deze gelegenheid voor studenten, medewerkers en publiek vertoond. Voorafgaand houdt liefhebber en groot kenner van jezusfilms Jan Krans (Faculteit der Godgeleerdheid en PThU) een lezing over Jesus Christ Superstar en de traditie van jezusfilms. VU-hoogleraar Ruard Ganzevoort en aankomend decaan van de faculteit Godgeleerdheid gaat na de film in gesprek met Ted Neeley en publiek.

Van het filmdoek naar het podium
Vanaf 14 december is de internationale rockopera Jesus Christ Superstar, met in de titelrol Ted Neeley, nog een keer in Nederland te zien. Deze grootse, Engelstalige productie van Jesus Chris Superstar is geïnspireerd op de gelijknamige film uit 1973 waarin Ted Neeley ook schittert in de rol van Jezus. Dertig jaar was Ted Neeley toen hij op het witte doek gestalte gaf aan de zoon van God. Maar liefst 43 jaar later is hij Jezus nog steeds. Wegens groot succes brengt TEC Entertainment deze speciale productie
in december 2016 en januari 2017 naar Amsterdam, Den Haag, Groningen en Antwerpen. In de week dat Neeley aan een uitverkochte serie voorstellingen in de Heineken Music Hall in Amsterdam begint, komt hij exclusief naar de Vrije Universiteit voor een speciale vertoning van de film.

Ted Neeley op de VU

Binnen de faculteit Godgeleerdheid van de VU wordt de verbinding tussen ouder bronnen en hedendaagse mediacultuur nauwkeurig gevolgd. De jezusfilm past in een lange mediatraditie waarin het verhaal van Christus op een geheel nieuwe manier worden toegeëigend. Dit roept tal van vragen op, die tijdens deze bijzondere bijeenkomst besproken zullen worden. In hoeverre worden religieuze iconen uit het klassieke verhaal gebruikt als symbolische taal om de eigen tijd te verstaan? Wat betekent dit voor de bronnen? En voor de plaats van religie in onze gemediatiseerde samenleving?

Locatie: VU Hoofdgebouw

Adres: De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Zaal KC-07

Deuren open: 11:30 uur

Lezing Jan Krans: 12:00 uur

Vertoning Jesus Christ Superstar: 12:30 uur

Q&A met Ted Neeley: 14:30 uur

Kaarten verkrijgbaar op de website van Griffioen: www.griffioen.vu.nl

Kaarten voor de voorstellingen van Jesus Christ Superstar: www.jesuschristmusical.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.