Stefan de Walle en Tjebbo Gerritsma nemen het stokje over van Huub Stapel als Hendrik in Hanna van Hendrik

Stefan de Walle en Tjebbo Gerritsma nemen het stokje over van Huub Stapel als Hendrik in Hanna van Hendrik

Na het daverende succes van Hanna van Hendrik in 2019 komt het theaterspektakel deze zomer weer terug naar Vliegveld Twenthe. Deze editie zal de rol van Hendrik afwisselend worden vervuld door Stefan de Walle en Tjebbo Gerritsma. Dat werd vandaag bekend gemaakt in de stal van Boer Gerrit Lammers, waar het persevenement plaatsvond.

Huub Stapel, die de dag presenteerde, gaf als de voormalige Hendrik de overall van de hoofdrolspeler aan zijn twee nieuwe vervangers. Zo werden Stefan en Tjebbo op een symbolische wijze uitgeroepen tot de nieuwe tegenspelers van Johanna ter Steege. 

Voor de voorstelling wordt Hangar 11 van Vliegveld Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen en koeien, trekkers, waslijnen, een motorbaan en een voltallige popband. Hier vindt het eerste deel plaats in de zomer van 1970. Voor het tweede deel, de winter van 1971, gaan we door de grote staldeuren de boerderij in. Deel drie speelt zich af in het voorjaar van 1971 in de schemerige buitenlucht. 

In 2019 was Hanna van Hendrik het grootste muziektheaterspektakel, een initiatief van actrice Johanna ter Steege, te zien op Vliegveld Twenthe. Meer dan 50.000 mensen bezochten de voorstelling die unaniem lovend werd ontvangen. 

Hanna van Hendrik speelt deze van 7 juli t/m 21 augustus op Vliegveld Twenthe.

FOTO: ©Ben van Duin

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.