Stefan de Kogel pakt je in als Sam in zijn première in Mamma Mia

Stefan de Kogel pakt je in als Sam in zijn première in Mamma Mia

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay

Op 4 januari was de première van Stefan de Kogel in de succesvolle musical “Mamma Mia”.
Het Nieuwe Luxor theater was nagenoeg uitverkocht, wat misschien bij Stefan een grote druk zou kunnen zijn, maar hij wist je met zijn eigen stijl en interpretatie van Sam je in te pakken.

Stefan heeft eerder hoofdrollen gespeeld in “Volendam de Musical” en “De Jantjes”. Verder zou je hem kunnen kennen van onder andere “Heerlijk duurt het langst” en “Het meisje met het rode haar”. De laatste jaren was Stefan de leadzanger van de band Nederpop All Stars.

Doordat de musical Mamma Mia zo succesvol is en veel door de theaters bijgeboekt wordt en doordat René van Kooten, die de rol van Sam vertolkt, andere verplichtingen heeft – hij gaat namelijk in “Shrek de Musical” spelen – moest er naar iemand gezocht worden die de rol feilloos kon overnemen. Ik kan zeggen Stefan speelt heel relaxed en geeft zijn eigen draai aan de rol. Hij weet je perfect in te pakken met zijn fijne zang en heerlijke spel. De chemie tussen hem en Brigitte Heitzer (Donna) en Soraya Gerrits (Sophie) is echt voelbaar.

Mamma Mia is een romantische musical met de hits van ABBA, vertolkt door een fantastische cast! In Mamma Mia! zien we hoe Sophie op het punt staat om te trouwen op een zonnig Grieks eiland. Ze zou graag door haar vader worden weggegeven, maar wie is dat eigenlijk? Door de zoektocht van Sophie wordt haar vrijgevochten moeder Donna plotseling geconfronteerd met haar turbulente verleden en drie van haar voormalige liefdes… Mamma Mia! is een feest van een voorstelling met legendarische muziek, een flinke dosis nostalgie en heerlijke humor!

Voor meer informatie: www.degraafencornelissen.nl

Creatives
Vertaling: Jeremy Baker
Regie: Martin Michel
Muzikaal leider: Billy Maluw
Choreografie: Chiara Re
Decor: Eric van der Palen
Licht: Coen van der Hoeven
Kostuums: Arno Bremers

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.