Stef Bos op theatertournee met nieuw album TIJD om te gaan leven

Stef Bos op theatertournee met nieuw album TIJD om te gaan leven

Stef Bos brengt morgen op vrijdag 31 januari zijn nieuwe album TIJD om te gaan leven en gaat vanaf februari het theater in met een gelijknamig theaterconcert. Het nieuwe album is geschreven op de drempel van een nieuw decennium. Een optimistisch manifest van iemand die een weg heeft afgelegd. Een begin van een nieuwe cyclus waarin de teksten soms terugkijken maar meestal vooruit. Het album is geschreven, opgenomen en gemixt in België, Zuid-Afrika en Nederland, de landen waar hij thuis komt.

Deze tour is de laatst theatertournee in zijn huidige vorm; een grote theatertournee samen met een  band langs vele theaters. Na meer dan en kwart eeuw zullen de projecten in de toekomst van kortere duur zijn, er zijn veel plannen voor binnen en buiten het theater. Stef Bos wil ruimte maken voor solo voorstellingen of kleine projecten die als een laboratorium dienen voor nieuw werk. Een nieuw decennium dat Stef ruimte geeft om op avontuur te gaan.

Over de nummers van TIJD om te gaan leven

Ruimte, Alles wat onhaalbaar lijkt en TIJD om te gaan leven klinken als een horizon waar de zon opkomt. De klim en Nergens geweest kijken terug met een vooruitziende blik. Haal mij uit mijn hoofd is een manifest voor levenslust. Ons hoofd is een huis is een mooie samenwerking met Diggy Dex ontstaan door Stef Bos zijn betrokkenheid bij de Hersenstichting. Mooier met de tijd is een ode aan het ouder worden en Lorelei een spiegel die de geboorte van een kind je voor kan houden.

‘’Hoe kleiner je bent

Hoe groter de ruimte

Hoe verder je gaat

Hoe dichter je komt’’ (Ruimte)

Ook is zijn album Ridder van Toledo een onderdeel van de voorstelling. Een album waarin het kind in ons aan het woord komt en kijkt naar de liefde, de verbeelding en het menselijk gedoe.

De theatervoorstelling Stef Bos TIJD om te gaan leven is vanaf 7 februari in verschillende theaters in het land te zien.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.