Start repetities In bed met Dietrich en Piaf

Start repetities In bed met Dietrich en Piaf

Nieuwe theatervoorstelling over Marlene Dietrich en Edith Piaf

Vandaag, Internationale Vrouwendag, zijn in Amsterdam de repetities begonnen voor de nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling In bed met Dietrcich en Piaf. Hoofdrolspelers Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo, Ger Otte en regisseur/schrijver Daniel Cohen sneden vanochtend, traditiegetrouw, een speciale taart aan.

In bed met Dietrich en Piaf gaat op 6 mei 2016, de sterfdag van Marlene Dietrich, in Het Zonnehuis in Amsterdam in première. Deze nieuwe Nederlandse muziektheater-voorstelling vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edith Piaf.
Tijdens een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. Maar even duidelijk wordt hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden. Heden en verleden, fictie en realiteit, vloeien in deze muzikale fantasie door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.

Het idee voor In bed met Dietrich en Piaf is afkomstig van Irene Kuiper en Frédérique Sluyterman van Loo. Tijdens de speelperiode van de musical Billy Elliot delen zij een kleedkamer en na het zien van een indringende documentaire ontstaat het idee om een voorstelling te gaan maken over de vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf: twee sterke vrouwen, iconen van hun tijd, die in de jaren vijftig van de vorige eeuw hun leven niet laten bepalen door de mannen om hen heen, maar de regie zelf in de hand houden.

In bed met Dietrich en Piaf wordt geproduceerd door Stichting De Nel en is slechts zes keer te zien van 5 t/m 12 mei 2016, exclusief in Het Zonnehuis, Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam.

Kaartverkoop en informatie: www.inbedmetdietrichenpiaf.nl

Foto: René Zuiderveld

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.