Start kaartverkoop nieuwe seizoen in splinternieuw Theater aan de Parade

Start kaartverkoop nieuwe seizoen in splinternieuw Theater aan de Parade

Donderdag 12 oktober aanstaande, vanaf 10.00 uur, start de verkoop van meer dan 100 nieuwe voorstellingen voor het seizoen ’23 – ’24 in het gloednieuwe Theater aan de Parade. Na de succesvolle kaartverkoop in mei en juli, waarbij sterren als Youp van ’t Hek en Peter Pannekoek hun terugkeer naar het Bossche podium aankondigden (en direct uitverkocht waren), wordt het aanbod nu nóg breder met toonaangevend toneel, muziek, cabaret, dans en jeugdvoorstellingen. 

Vertrouwde én nieuwe gezichten

Het openingsseizoen staat in het teken van de terugkeer van vertrouwde artiesten en gezelschappen, maar ook de kennismaking met nieuwe makers en theatervormen. Naast artiesten als Herman van Veen en Lennette van Dongen, maken we kennis met nieuw cabaret van onder andere Fuad Hassen en Kirsten van Teijn. Toneel met onder andere Stefan de Walle en Eva van der Gucht en Het Nationale Theater, maar bijvoorbeeld ook de toneelmonoloog Blijf bij me van Abbie Chalgoum en De Staat van Babylon  van de Brabantse Stormkamer. Ook het dansprogramma bestaat uit vertrouwd werk van bijvoorbeeld het Scapino Ballet en ISH Dance Collective, maar ook de introductie van nieuw werk, onder andere van Alida Dors. Naast de grote musicals Jesus Christ Superstar en Mamma Mia!  is eraandacht voor een nieuwe musicalvorm. Met huisgenoot Oatmilk presenteert Theater aan de Parade de cabaretmusical Ver van je bed. Voor de jongere bezoekers zijn er de klassieke familievoorstellingen als nijntje en Meester Kikker van Paul van Loon, maar ook 1001+1 Nacht van Toneelmakerij en Sadettin K.

Meer toneel en verdieping

“In het openingsseizoen van het nieuwe theater zie je steeds meer toneel” vertelt Bregtje Radstake, hoofd programma Theater aan de Parade. “Ik geloof sterk in de waarde van toneel, in hoe het verhalen tot leven brengt en ons andere perspectieven laat zien. In die verhalen herkennen we onszelf en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen. We stimuleren graag het gesprek tussen ons publiek en onze theatermakers over actuele maatschappelijke thema’s zoals familie, identiteit en onze geschiedenis. Voor slechts een meerprijs van 3 euro bieden we extra verdieping en bij sommige toneelvoorstellingen een ‘meet & greet’ met de makers”. Informatie over het voor- of naprogramma is te vinden op de webpagina van de betreffende voorstelling. 

Nieuwe ‘poptempel’: de Pleinzaal

Zangeres Karsu belooft een groots spektakel in de nieuwe ‘poptempel’ van het theater: de Pleinzaal met ruimte voor 1.000 staande bezoekers. Lokaal zangtalent Loïs van de Ven krijgt de eer om op 10 december de Pleinzaal te openen voor de volwassen Bosschenaren. Daarna volgt een periode van de laatste puntjes op de i. Waarbij zowel voor als achter de schermen tot begin maart druk wordt getest en aangepast. Op 1 maart 2024 is het dan zover: de feestelijke opening van Theater aan de Parade.

Het volledige programma van theaterseizoen ’23 – ’24 is te vinden op www.theateraandeparade.nl/ programma.

Foto: Rik Versteeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.