Stand-up comedian Bert Gabriëls moet nu ook stoppen met zijn coronaproof eindejaarsconference

Stand-up comedian Bert Gabriëls moet nu ook stoppen met zijn coronaproof eindejaarsconference

“Gelukkig hebben we de show al integraal opgenomen voor Streamz!”

Gelukkig kunnen we op nog op café wat over de maatregelen gaan zagen”, begint Bert Gabriëls, met een ironische glimlach,  het gesprek. Voor het 2de jaar op rij wordt de stand-up comedian door nieuwe coronamaatregelen verplicht om zijn eindejaarsconference in de zalen te onderbreken. “We waren, na onze try-outs en de première, met trendwatcher Jeroen Verdickt en zingende krant Johnny Trash goed vertrokken voor een reeks van 50 voorstellingen tot eind februari. Dat was het plan, ook toen op één van de vorige Overlegcomités werd beslist dat er alleen nog maar theatervoorstellingen konden plaatsvinden met mondmaskers, Covid Safe Ticket en slechts 200 mensen. Dankzij de inzet van velen hebben we snel geschakeld en extra speeldata toegevoegd aan de agenda. Na de studioversie van vorig jaar, wilden we hem dit jaar absoluut ook spelen in de zalen. Omdat we er vooraf al zoveel energie in hadden gestopt, maar ook omdat zo’n #Eindejaars tijdsgebonden is en hoort bij de jaarwisseling. Ook al was het met die extra voorstellingen voor ons niet meer rendabel, met de coronaproof-versie wilden we vooral de zalen én ons trouw publiek niet weer in de steek laten. Dat was de achterliggende gedachte waarom we hem ten allen koste wilden spelen.” 

Hard

De beslissingen van het Overlegcomité om vanaf aanstaande zondag ook alle theater- en bioscoopzalen te sluiten, komt hard binnen bij Bert: “Net als de virologen, zagen we deze maatregel niet aankomen. Gisterenavond hebben we onze #Eindejaars gespeeld in Merelbeke. Ik doe nog geen definitieve uitspraken, maar gezien de nieuwe maatregelen al zeker tot eind januari van toepassing zijn, is de kans groot dat dit de laatste voorstelling was van deze tournee. Met de feestdagen voor de deur is het nu wat lastig om met alle betrokken partijen te overleggen over het vervolg. Zodra er duidelijkheid is, zullen net als in het verleden de ticketkopers op de hoogte worden gebracht.”

Streamz

De vervolgplannen in de theaterzalen zijn nog onduidelijk, maar dankzij Streamz kan iedereen vanaf begin januari thuis meelachen met het nieuwsoverzicht van het voorbije jaar. “Maandagavond hebben we in CC Hasselt, met publiek, onze #Eindejaars integraal opgenomen voor Streamz. Vanaf de kerstvakantie is hij daar zo snel mogelijk digitaal beschikbaar. Een beknopte samenvatting van de voorstelling hoor je tijdens de feestdagen op Radio 1 en zie je op 1 januari op de regionale televisie. In de huiskamer of onderweg kan er straks nog eens goed worden meegelachen met nota bene de enige theatervoorstelling waarin er niet over corona wordt gepraat én het virusbeleid in amper vijf minuten wordt gefileerd. Wel komen o.a. de afschaffing van het ziekenbriefje, PFOS, hoogtepunten uit de sport- en culturele wereld, Jürgen Conings, Kaouakibi en Bart De Pauw aan bod in het gevarieerde overzicht. In afwachting van het vervolg, zijn we blij dat we op deze manier ons publiek alsnog kunnen bedienen”, zegt Bert Gabriëls.

Meer informatie over de #Eindejaars vind je op www.bertgabriels.be

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.